Lääne Elu paberleht 15. oktoobril

Madiken

madiken@le.ee

Laupäeval Kullamaa pargis majesteetliku tammepuu ees avatud mälestuskivi meenutab, et tamme istutas 1932. aastal riigivanem Jaan Teemant Vabadussõjas langenud kullamaalaste mälestuseks. Foto: Arvo Tarmula
Laupäeval Kullamaa pargis majesteetliku tammepuu ees avatud mälestuskivi meenutab, et tamme istutas 1932. aastal riigivanem Jaan Teemant Vabadussõjas langenud kullamaalaste mälestuseks. Foto: Arvo Tarmula

Hea valimistava „autahvel”: Tallinna linnajuhid püstitasid uue rekordi

Urmo Kübar vabaühenduste liidust EMSL annab teada järjekordsetest hea valmistava rikkumistest Eestis. Seekord Läänemaa edetabelisse ei sattunud, kuid paljud märgitud probleemidest on üldised.

Lugeja küsib, jurist vastab: kui pikk on graafiku alusel töötaja puhkeaeg?

Läänemaal hääletas pühapäeva õhtuks 442 valijat

Maakonnakeskustes eelhääletamine lõppes pühapäeva õhtul kell kaheksa. Läänemaal sai hääletada Haapsalu kultuurikeskuses.

Reede õhtuks oli seal hääletamas käinud 250, laupäeva õhtuks 436 ja pühapäeva õhtuks 442, edastas maakonna valimiskomisjoni esimees Kristel Jupits.

EKRE võitleks holmi tööstuspargi eest

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) lubab Haapsalu linnavolikokku pääsedes töötada selle nimel, et holmide mahajäetud aladele kerkiks elamurajoon ja tööstuspark.

Holmi tööstusala peaks Susi sõnul võistlema Ridala valda Kiltsisse planeeritava tööstusalaga linna külje all. „Kes on edukam, see suudab rohkem ettevõtteid meelitada. Elu ongi võistlus,” sõnas Susi.

Lugu saab lugeda siit.

Kiltsi tulevane tööstusala sai varemeist lahti

Läinud reedel lõppes Kiltsis kunagise lennuvälja kõrval asunud 45 ha suuruse sõjaväelinnaku lammutamine ja ala korrastamine.

„Kõik hooned on lammutatud, plats on sile,” ütles Ridala vallavanem Toomas Schmidt.

Haapsalust leiti suur kogus lõhkekehi

Kokku leiti kuus Vene päritolu 76millimeetrist mürsku ja 11 Vene päritolu tankitõrjegranaati, mis on tavapärasest suurem kogus.

Mälestuskivi tamme ees jutustab Vabadussõja Kullamaa sangareist

Laupäeval Kullamaa pargis majesteetliku tammepuu ees avatud mälestuskivi meenutab, et tamme istutas 1932. aastal riigivanem Jaan Teemant Vabadussõjas langenud kullamaalaste mälestuseks.

Tuksis arutatakse Läänemaa tuleviku üle

Mittetulundusühing LENKS korraldab laupäeval Tuksis tasuta Läänemaa–teemalise koolituspäeva maakonna 20–40aastastele noortele.

Ürituse ühe korraldaja Ille Vatteri sõnul on asja mõte tuua kokku eri tausta — hariduse, töö, hobidega – läänlased, kes muidu võib–olla kokku ei puutukski. Saada omavahel tuttavaks ja luua ühisrinne Läänemaa atraktiivsemaks elupaigaks muutmisel.

Vatter lisas, et üritusel võiksid lahenduse leida ka mõned konkreetsed probleemid.

Kunstnik soovib maali Haapsalule kinkida

Töö on Urmas Puhkani ja tema poja Mark Antonius Puhkani koostöös valminud oktoobri alguses linnagaleriis avatud keraamikute liidu aastanäituseks „Muda ja inspiratsioon”.

Et tegemist on suuremõõtmelise teosega, nõuab see palju seinaruumi ja sobiks Puhkani sõnul kõige paremini mõnda avalikku ruumi.

Martna kooli õpilane võitis olümpiaadi

Martna kooli 7. klassi õpilane Andra Kerge võitis oma vanuseklassis üle–eestilise inimeseõpetuse olümpiaadi.

„Vabariigi tasemel esimest kohta pole Läänemaale varem tulnud,” ütles terviseõpetuse ainenõukogu liige Kullamaa kooli õpetaja Mai Jõevee. Andra Kerge õpetaja on Järvi Kimst.

Risti valla viimane pidu

Aivo Paljasmaa käis kaemas, kuidas tulevikus Lääne-Nigula valla koosseisu kuuluv Risti omaette oleva vallaga hüvasti jättis.

Jagati viimased Risti teenereristid, peeti kõnesid, söödi kringlit ja löödi tantsu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Heidi
10 aastat tagasi

Hea, et üldse ilmus vabandus järelpärimise kohta LOOMADE VARJUPAIGAS!
Enamus Haapsalu inimesi ei teagi sellise institutsiooni olemasolust, kuna tegu polegi varjupaigaga-kohaga, kus eksinud loom otsib kodu vöi uut kodu ning seni hoolitsetakse tema eest suure armastusega…

naine
10 aastat tagasi

tellin kalli raha eest ajalehte,et sealt midagi asjalikku ja huvitavat lugeda.Miks ma pean kinni maksma reformierakonna reklaami ? Tänasel esilehel ju muud ei olnudki ! Tehke siis ajalehele lisa,et maksumaksja ei peaks teie reklaame kinni maksma.Tõesti,võiks olla midagi huvitavamat kui lugeda valimistest või pikki artikleid mälestuskivide avamisest.

naisele
10 aastat tagasi
Reply to  naine

Paraku enne valimisi on ajalehtedel veidi parem aeg, kui tellitakse rohkem reklaami. Mina küll seepärast ei nurise. Valimised ei toimu ju igal aastal ja selle kannatab ära.

Milleks tellida
10 aastat tagasi
Reply to  naine

Kullamaa vallas saadab sealne reformi esinumber Topper oma poolehoidjatele Lääne Elu pdf failina enne paberlehe ilmumist e-mailile. Loodame, et Lääne Elu väga suurt kahju ei kannata kuna Kullamaa vallas pole reform eriti populaarne.

Valter
10 aastat tagasi

Haapsalu ei saa küll kurta, et neil pinke liialt on. Olgu need siis mälestuspingid või lihtsalt linna pandud. Seega, võrdlus on kohatu.

kulla
10 aastat tagasi

Kullamaa kirikuesine meenutab varsti kivikangrut, teil on seal mälestuskive varsti rohkem kui kalmistul riste või Haapsalus mälestuspinke. Asi hakkab hea maitse piiri ületama.