Nädalavahetusel vaadeldi Eestis üle saja tuhande linnu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula

Nädalavahetusel toimunud rahvusvahelistel linnuvaatluspäevadel Birdwatch osales pea nelikümmend Euroopa riiki, kus esialgsetel andmetel loendati kokku 2,4 miljonit lindu. Eestis oli pühapäeva pealelõunaks kokku loetud 112 000 lindu 147 liigist, edastas Eesti ornitoloogiaühing.

Kõige arvukamateks liikideks olid valgepõsk-lagle (31 700 lindu), aul (6500), kuldnokk (5700), siisike (5500) ja kalakajas (5300). Kõige sagedamini nähtud liikideks olid rasvatihane, pasknäär, suur-kirjurähn, harakas ja musträstas.

Suuri haruldusi vaatluspäevadel ei nähtud, kuid silma jäi mitmeid rändele hilinenud liike, näiteks öösorr, piiritaja, hall-kärbsenäpp, ristpart, suur-koovitaja, kalakotkas jt.

Üllatavalt palju kohati ka Eesti rahvuslindu suitsupääsukest. Selle põhjuseks on ilmselt püsivalt soojad ilmad.

Nädalavahetusel tehtud linnuvaatlusi ootab ornitoloogiaühing veel 11. oktoobrini. Neid saab edastada online-vaatlusvormi abil EOÜ kodulehel. Kel internetivõimalus puudub, võib vaatlusnimekirja saata ka postiga aadressil Veski 4, 51005 Tartu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments