Ornitoloogiaühing kutsub rändlinde vaatlema ja tundma õppima

Lääne Elu

info@le.ee

Linnud rändel. Foto: Urmas Lauri
Linnud rändel. Foto: Urmas Lauri

Eesti ornitoloogiaühing soovitab sel nädalavahetusel pöörata tähelepanu rändlindudele neid vaadeldes, loendades ja määrama õppides. Vaatlusandmed tasub ka kirja panna ja ühingule edastada, et ühtlasi osaleda ka rahvusvahelistel linnuvaatluspäevadel EuroBirdwatch.

Sel nädalavahetusel, 30. septembril ja 1. oktoobril vaatlevad kümned tuhanded huvilised Euroopas ja Kesk-Aasias miljoneid lõuna poole suunduvaid rändlinde. Ka Eestis saab suurest ühisüritusest EuroBirdwatch osa võtta, vaadeldes rändlinde ühel või mõlemal päeval oma koduaias, mere ääres või mujal.

Vaatlejal tuleb kirja panna nähtud ja kuuldud linnuliigid, iga liigi arvukus, vaatluse tegemise aeg, täpne vaatluskoht ja vaatlejate nimed. Ühing palub vaatlusandmed sisestada hiljemalt 1. oktoobril kella 16-ks nutirakenduses PlutoF Go, kust need jõuavad portaali elurikkus.ee. Õigeaegselt sisestatud vaatlustulemuste alusel teeb ornitoloogiaühing kokkuvõtte, kui palju liike ja linde nähti.

Rahvusvaheliste linnuvaatluspäevade EuroBirdwatch eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu rändlindudele ja nende elupaikadele. Tänavu toimuvad vaatluspäevad 31. korda ning neist võtavad osa 33 Euroopa ja Kesk-Aasia riigi elanikud. EuroBirdwatchi korraldab BirdLife International, Eestis koordineerib tegevust Eesti Ornitoloogiaühing.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments