Birdwatch kutsub nädalavahetusel linde vaatlema

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hallhaned ja sookured Ridala põldudel. Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Nagu igal aastal, vaadeldakse ka tänavu oktoobrikuu esimesel nädalavahetusel linde enam kui veerandsajas Euroopa riigis.

20. korda peetav linnuvaatlusaktsioon Birdwatch toimub 6. ja 7. oktoobril. Kaasalöömiseks tuleb vaid kahe päeva jooksul leida veidike aega, et linde jälgida, nähtu kirja panna ja edastada vaatlustulemused Eesti ornitoloogiaühingule. Tegemist on kõige lihtsama linnuvaatlusega, milles osalemine on jõukohane igaühele. Arvesse lähevad kõik loodusliku päritoluga linnud, kelle äratundmises ollakse päris kindlad. Kui linnu äratundmises tekib kõhklusi, võiks jätta ta ankeeti kirja panemata.

Vaatluse esmased tulemused võetakse kokku juba pühapäeva, 7. oktoobri õhtupoolikul. Seetõttu palub Birdwatchi Eesti koordinaator Tarvo Valker võimalusel oma vaatlusandmed saata juba pühapäeva pärastlõunaks hiljemalt kella 15ks – siis jõuab õigeaegselt edastada Eesti vaatlustulemused Euroopa koordinaatoritele. Kiirtulemuste saatmiseks on e-posti aadress tarvo.valker@eoy.ee.

Neile, kes kiirtulemuste kogumises osaleda ei soovi, peaksid oma vaatlusankeedid teele läkitada hiljemalt 12. oktoobriks. Selleks on kolm võimalust: e-post: tarvo.valker@eoy.ee, tavapost: EOÜ, Veski 4, 51005 Tartu või faks 742 2180.

Täpsem lisainfo ja vaatlusankeet on saadaval EOÜ kodulehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments