0

Läänlased olid Lääne-Eesti rahvarallil edukad

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval peeti Taebla ja Martna valla teedel järjekordne Lääne-Eesti rahvaralli võistlus. Stardis oli ka 7 ekipaaži läänlasi.

J-18 klassis võistelnud ekipaažile Rauno Uustalu / Martin Tamm oli see teine start. Kuna nad esimesel rallil katkestasid, tahtsid nad kindlasti lõpetada. Oma klassis olid nad küll viimased, aga omandati vajalikke sõidukogemusi ja sõideti tervelt lõpuni.

SU-klassis oli meie sõitjaid 4 ekipaaži, kellest kõige kehvemini läks Stern Ilvesel / Jonar Ilvesel. Tehnika jättis nad pärast 2. kiiruskatset tagasilla purunemise tõttu jalameheks.

SU-s startis 11 ekipaaži, neist kolm katkestas tehniliste probleemide tõttu. Eks meie mehed pingutasid koduradadel nii, et sõideti ka kahe ratta peal. Esimesed ärevad hetked olid 1. katsel, kus oli ka ralli tõmbekoht – trampliin. Seal tulid enne trampliini olevast kurvist Madis Kruusmam / Raimo Laksberg kahe ratta peal ja oli tegu, et autot õigeks saada ning otse hüpata. Selles paigas sai ka publik näha, kellel on kaardilugeja kaasas, kes oskab juhti õigesti suunata ja kellel on lisaraskus, sest rada pidi läbitama otse, aga tehti imetrikke ümber posti – rahvas sai kõvasti naerda.

Esimese ringi lõppedes oli pingeline seis 3. ja 4. koha peale, kus Kruusma / Laksbergi ees olid kahesekundise vahega kolmandad Egert Jakobi / Bruno Jakobi. Nii läks lahinguks teisel ringil. Lõpuks pidid meie mehed tunnistama Virumaa meeste Vahesaar / Pajussaar paremust, 2. ja 3. koht jäeti koju: 2. koht Sander Ilves / Siim Nõmme, 3. koht Madis Kruusma / Raimo Laksberg. Mõlemad ekipaažid on Igaühe Terviseklubist. Egert ja Bruno Jakobi jäeti seekord neljandaks.

2WD-V klassis, kus startis 14 autot ja polnud ühtegi katkestajat, olid stardijoonel Lauri Rodi / Raimo Lillemets, kes said tubli 6. koha.

2WD-S klassis olid 16 ekipaaži seas Läänemaa mehed Marko Kukuškin / Delvis Tõkke, kes heitlesid poodiumikohtade pärast jälle ekipaažiga Subi/Sepp. Kokkuvõtteks said Kukuškin/Tõkke 3. koha. Katkestajaid oli ainult 7 ja neist kõik tehniliste probleemide tõttu.

Selle hooaja võistlusi on veel järel 2. Esimene on 29. septembril Lääne regiooni MV viimane etapp ADDINOL Kapa rahvasprint, mis toimub Oru vallas. Pärnumaa rahvaralli on 26. oktoobril, pärast seda saavad ka 2013. aasta parimad rahvasportlased oma teenitud autasud.

Korraldajad tänavad kõiki, kes andsid oma panuse Lääne-Eesti rahvaralli korraldamisel. Korraldajad tänavad mõistva suhtumise eest külarahvast, kelle kartulivõtt või muidu liikumine oli häiritud.

Kalle Kruusma

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz