Lääne Elu paberleht 3. septembril

Madiken

madiken@le.ee

Läänemaa ohutuspäeval sai proovida, mis tunne on sõita seitsmekilomeetrise tunnikiirusega vastu posti. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa ohutuspäeval sai proovida, mis tunne on sõita seitsmekilomeetrise tunnikiirusega vastu posti. Foto: Arvo Tarmula

Politsei kahtlustab Risti vallavanemat riigihankeseaduse rikkumises

Risti vallavanem Rein Kruusmaa on eelmisest nädalast kriminaaluurimise all kahtlustusega, et on tervisekeskuse ehitusel rikkunud riigihanke seaduse protseduurireegleid.

„Tahtlikult või omakasu nimel ei ole ma seadust rikkunud,” ütles Kruusmaa.

Ta on kriminaalpolitseile ütlusi andnud, politsei on teda Ristil külastanud ja tema arvuti kaasa viinud.

Lugu saab lugeda siit.

Läänemaa suurimas koolis õpib üle 500 lapse, pisimas 12 last

Läänemaa suurimasse kooli — Haapsalu põhikooli — läks 1. septembril 570 last, pisimad koolid maakonnas on Metsküla kool 12 lapsega ja Kasari ning Vatla kool 13 lapsega.

„Esialgu oli tunne, et pool lastest pole veel kooli jõudnudki,” kirjeldas esimest koolipäeva Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni.

Lugu saab lugeda siit.

Äike segas riigigümnaasiumide ühisaktust

Vahetult enne riigigümnaasiumide ühisaktust Noarootsi kohal kõmisenud äike lõi rivist välja interneti, mistõttu ei jõudnud Noarootsi gümnaasiumi lõik ühisaktusel eetrisse.

Meie ei heieta, me teemegi ära

Laupäevases Lääne Elus kritiseeris IRLi Haapsalu volikogu kandidaat Heino Tamm keskerakondlase Jaanus Karilaiu soovi rajada linna Ants Laikmaa paviljon. Karilaid vastab.

„Lõputu arengukavadega tegelemine ja poliitiline otsustamatus ongi meie poliitika üks põhilistest probleemidest,” kirjutab praegune linnavolikogu esimees.

Ühisgümnaasium alustas õppetööd

„Homme 8.05 kooli!” hõikas gümnaasiumi direktor Leidi Schmidt meeldetuletuseks, enne kui gümnasistid end koju asutasid.

Uues koolis on kohustuslik kanda vahetusjalatseid ja koolitunnid kestavad 75 minutit.

Töötus on jõudnud stabiilselt madalale tasemele

Suve lõpu seisuga on töötuse määr Läänemaal 4,4 protsenti, mis tähendab, et töötute inimeste osakaal rahvast on jõudnud majanduskriisi eelsele tasemele.

Majandusbuumi ajal 2006–2008 oli töötuid Läänemaal vaid veidi vähem kui praegu: 2–3 protsenti. Seega on töötuse määr Läänemaal jõudnud taas tasemeni, kust see palju madalamale langeda ei saa.

August tõi päästeametile tavatult palju tööd

Läänemaa päästeosakond tegi augustis keskmisest tunduvalt enam väljasõite — 65.

„Juulis alla 50, juunis alla 30, mais kulupõlengute ajal ka alla 50,” loetles päästeosakonna juht Andres Liiv tänavusi väljakutseid.

Koolidirektorid pelgavad uut palgamaksmise korda

Kuigi 1. septembrist peaks õpetajate koormusarvestus lähtuma tegelikust tööajast, eelistavad Läänemaa koolijuhid jätkata vanaviisi ja arvestada vaid antud tundide hulka.

Uue määruse järgi peaks kogu üldtööaja (35 tundi nädalas) veetma koolis, mitte ei parandataks näiteks kodus vihikuid.

Sport: Läänlased said Rukkilillemängudelt 5 kuldmedalit ja Kanepi kaotas Kerberile.

Piltuudised: Päästeameti ohutuspäev, muinastulede öö.

Eile oli uuel koolisööklal eksamipäev

Eile oli esimene tõsine tööpäev Haapsalu põhikooli pikas kitsas köögis, kus viiel kokku harjutamata inimesel tuli teha uues köögis uute köögiriistadega toitu umbes 700 õpilasele.

Suve nukker lõpp on käes?

Ain Kallis, Keskkonnaagentuuri prognoosimudelite osakonna peaspetsialist, räägib tänavusest ilmast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments