Ohutuspäeval näeb põnevaid demonstratsioone

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laupäeval kl 12-15 Rannarootsi keskuse juures peetaval Ohutuspäeval näeb pääste- ja politseitehnikat ning põnevaid demonstratsioonesinemisi.

Sel aastal jagavad ohutuspäeval infot ja pakuvad tegevusi 18 asutust ja organisatsiooni. Tavapäraselt on oma tehnikaga kohal pääste- ja politseiasutused, maanteeamet, auhinnamängu viivad läbi reservpäästjad, relvi näitavad ja oma tegevust tutvustavad Kaitseliidu organisatsioonid, loodusteadmisi jagab keskkonnainspektsioon jt.

Uute tulijatena osalevad ohutuspäeval Euroopa Liidu infotelk, valtsiinibuss, kus saab lisaks vaktsineerimisele uurida väikesaarte meditsiiniseadmeid. Samuti on väljas esmaste tulekustusvahendite müüja Tamrex ohutus ja nõu saab küsida korstnapühkijalt.

Lääne päästeosakonna ennetaja Maie Mitšurina sõnul on ohutuspäeva kavas mitmeid põnevaid demonstratsioone.
Nii näiteks tutvustab maanteeamet vigursõidurada, esitluse viib läbi Aide autokool ja oma oskusi näitavad Lääne-Eesti vabatahtliku reservpäästerühma päästekoerad.

Maie Mitšurina sõnul on politsei ja päästeameti demonstratsioonesinemised omavahel seotud ja moodustavad ühe loo. Kui politsei näitab kurikaelte auto kinnipidamist, siis samast autost leitakse kahtlane kohver, mille demineerijad veekahuriga kahjutuks teevad. Sama auto juurde kutsutakse ka päästjad.
Maie Mitšurina rääkis, et päästjate demonstratsioonesinemise eel helistatakse otse ohutuspäevalt häirekeskusse — kõne on kõigile kuulda ja kõigil on võimalik oma silma veenduda kaua päästjatel sündmuskohale jõudmiseks aega kulub.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments