Augustis tuleb elustiilimaraton

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Traditsiooniline ohutuspäev tuleb tänavu elustiilimaratonina. Foto: Helen Viispert
Traditsiooniline ohutuspäev tuleb tänavu elustiilimaratonina. Foto: Helen Viispert

Läänemaa traditsiooniline ohutuspäev võtab sel aastal uue kuju ja toimub tervet linna haarava elustiilimaratonina.

Maratonile kohaselt loatab 24. augustil end mööda linna laiali 42 kontrollpunkti, kus saab lahendada ülesandeid, maitsta tervislikku toitu või teha muud põnevat.

Projekti eestvedaja Hele Leek-Amburi sõnul on mitmed asutused ja organisatsioonid juba andnud nõusoleku kontrollpunktiga tänavale tulla. Nii on Nikolai Novosjolov andnud nõusoleku osaleda “Novosjolovi torke” nimelises kontrollpunktis, tulemas on sõudeergomeetri punkt, välja tulevad ruubamatkad, linnavalitsus ja paljud teised.

Projektijuhi lisas, et kaugeltki kõik kontrollpunktid pole veel sisu leidnud, mistõttu kõik asutused-organisatsioonid, kes tahavad kaasa lüüa, on oodatud.

Leek-Ambur lisas, et inimestel vaba valik, kas maratoni käigus läbida kõik kontrollpunktid ja teenida välja asutav maratoonori tiitel või peatuda pikemalt nendes punktides, mis rohkem huvi pakuvad.

Ürituse põhirõhk on aga staadionil, kus panevad tehnika üles politsei- ja päästeamet. Samal ajal peetakse tervislikule toidule ja sportimisele keskenduvat laata ning mängib muusika. Hele Leek-Amburi sõnul oleks tore kui pered tuleksid oma piknikukorviga ja veedaksid ühe toreda ja õpetliku päeva.

Leek–Ambur ütles, et sai idee ühest Prantsusmaa väikelinnast, kus just sarnast maratoni peeti. “Pikk distants, kus inimesed pakkusid raja ääres huvitavaid, asju,” selgitas Leek-Ambur.

Projektijuhi sõnul on ohutuspäeva peetud Läänemaal juba kuus aastat. “Nüüd tahaks sellele uue mõõtme anda,” ütles Leek-Ambur. Ta lisas, et Eestis pole elustiilimaratoni laadseid üritusi varem peetud ja mitmed teisedki linnad on Haapsalu algatuse vastu huvi tundnud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader review
9 aastat tagasi

Thank you for your article.Thanks Again. Will read on…

server storage rack
10 aastat tagasi

Im grateful for the article post.Really thank you! Really Cool.

employee benefits
10 aastat tagasi

Great blog.Really thank you! Really Cool.

make money online
10 aastat tagasi

This is one awesome blog article.Really thank you! Really Great.

Mason Moore
10 aastat tagasi

Would you let me post this on twitter?

http://twitter.com/MASON_MOOREXXX