Lääne Elu paberleht 29. augustil

Madiken

madiken@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Noarootsi võib mingifarmi asemel tulla rebasekasvandus

Noarootsi Suur–Nõmmkülla mingifarmi kavandanud Nuckö Farmi OÜ plaanib samasse rajada hoopis rebasekasvanduse.

Minkidest ettevõte siiski päris loobunud ei ole. „Meil on kaks projekti korraga käsil. Kuna minkide asi venib, siis otsustasime alustada rebastega,” sõnas Nuckö OÜ üks esindajaid Argo Klopman.

Lugu saab lugeda siin.

Aurulaeva ehitamine jääb ära

Haapsalu aurulaeva ehitamise konkurss nurjus juriidiliste nüansside tõttu. Nüüd kaalub linnavalitsus võimalust osta aurulaev.

Sukles tahab linnapeana jätkata

Haapsalu linnapea Urmas Sukles on Reformierakonna linnapeakandidaat, otsustati teisipäeval erakonna Haapsalu piirkonna koosolekul.

Keskerakonna linnapeakandidaat on aselinnapea Peeter Vikman, IRLil Merle Mäesalu. Sotsiaaldemokraadid on öelnud, et pooldavad linnapea leidmist konkursi teel.

Suurkuriteod tõstsid kuritegevuse määra Läänemaal

Justiitsministeerium teatas nädala alul, et Läänemaal on kuritegevus aastaga hüppeliselt, 41 protsenti kasvanud. Haapsalu politseijaoskonna andmeil on aga kuritegude arv tõusnud poole vähem, 22 protsendi võrra.

Valimised lähenevad

Eesti konservatiivse rahvaerakonna juhatuse liige Endel Susi arutleb, miks valitakse ikka samu poliitikuid, kelles ollakse juba pettunud, ja pakub väikse poliitiliste tüüpide välimääraja.

Enamik kutsekooli uusi õpilasi tuleb Harju maakonnast

Haapsalu kutsehariduskeskusesse astus tänavu enim õppureid mitte Lääne–, vaid Harjumaalt ja Tallinnast.

„See on esimest korda selle aja jooksul, mis me siin Uuemõisas oleme,” sõnas Haapsalu kutsehariduskeskuse arendusjuht Aile Nõupuu.

Ühisus sulges Vikerkaare lasteaia esise sõidukitele

Vikerkaare lasteaeda peaks nüüd lapsi viima Lihula mnt 13 ja 15 ärihoonete vahelise värava kaudu, sest senise peavärava esisest parklast sai eratee.

Kuu aega tagasi andis Linnamajanduse AS linnavalitsusele teada, et Lihula mnt 9 korteriühisus, kellele kõnealune maalapp kuulub, otsustas parkla avaliku kasutamise keelata.

Linnamajanduse ASi kinnisvarahaldur Marvel Alp ütles, et majaelanikud soovisid lihtsalt oma koduümbrusse vähem liiklusvoolu ja rohkem rahu.

Lühidalt: Kullamaal avatakse uus bussipeatus, Spithamis põles kulu, Haapsalus löödi meest ja varastati jalgratas.

Vikani mehed ehitasid ajaloolise päästepaadi

Puulaevaseltsi Vikan mehed ehitasid Toila vabatahtlike merepäästjate tellimusel ajaloolise päästepaadi ja valmimas on teinegi sarnane paat.

Tavalisest kaluripaadist eristab 7 m pikkust puust päästepaati tihe kaarestik ja selle kere on tihedalt needitud.

Altmõisa külalistemaja sai reedel kümne aastaseks

Altmõisa külalistemaja avamisest möödus reedel kümme aastat, sünnipäeva tähistati tagasihoidliku peoga pühapäeval.

Külalistemaja perenaine Meeli Lokk rääkis Lääne Elule, kuidas Altmõisal kümme aastat pärast avamist läheb.

Patriarh Bartolomeus külastab ka Haapsalut

Kolmapäeval nädalasele visiidile saabuv Tema Pühadus oikumeeniline patriarh Bartolomeus külastab Kihnu ja Saaremaa järel ka Haapsalut.

Muinastulede ööl süttivad lõkked

Kolmapäeva ennelõunaks oli internetis leheküljel muinastuled.ee teada antud 16 laupäeva õhtul Läänemaa rannikul süüdatavast muinastulede öö lõkkest.

Selgusid Läänemaa tennisemeistrid

Selgusid Läänemaa tennisemeistrivõistluste võitjad neljas mänguklassis. Meesüksikmängus võitis esimeses poolfinaalis Marek Turu Andres Nõmtaki 6:2, 6:2. Teise finalisti väljaselgitamiseks läks vaja kolme setti. Tasavägise mängu võitis Joonas Tomingas, kes sai jagu Ott Raidlast 6:4, 2:6, 7:5.

Kullamaa vibufestivali populaarsus kasvab

Kui esimesest festivalist 2011 võttis osa 83 ja mullusest 94 võistlejat, siis tänavu kogunes 17. ja 18. augustil Kullamaale 112 vibulaskjat.

Aare Lauren MTÜst Lääne Vibulaskjad kinnitas, et Kullamaa festival on suurima osavõtjate arvuga vibuvõistlus Eestis.

Veel spordist: Marimetsa Kapi rattasari jõudis Hiiumaale ning Valge Daami rahvajooksu võitsid Skatško ja Jõesoo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments