Piltuudis: vanalinna purskkaev vahutab jälle

Madiken

madiken@le.ee

Täna hommikul oli vanalinna purskkaev jälle vahul. Foto: Helen Viispert
Täna hommikul oli vanalinna purskkaev jälle vahul. Foto: Helen Viispert

Lääne Elu kirjutas augusti alul, et inimesed lisavad tihtilugu naljaviluks Haapsalu purskkaevudesse pesuvahendit, et vesi kaevus vahule ajada. Tegelikult pole aga temp teps mitte naljakas, sest vaht rikub purskkaevu mehhanismi.

Linna purskkaevude puhastaja Tõnu Viinapuu rääkis, et vanalinna purskkaevu all on veeanum, pump ja pistikud, mis vahuga kokku puutudes kahjustada saavad. Promenaadi purskkaevus segab aga vaht veetaset reguleeriva anduri tööd.

Kui pahategijad tabatakse, võib neid väheväärtusliku vara vastase süüteo eest karistada kuni 1200eurose trahvi või arestiga.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Naljakas
9 aastat tagasi

Kas keegi ei ole selle peale mõelnud,et võiks tehagi ühe sellise purskkaevu mis vahutaks kogu aeg.Minu teada polegi eestis kuskil sellist.Siis poleks ju häda,et pistikud ussitavad ja mida kõik veel. Haapsalu oma väike kiiks või nii.

kodanik
9 aastat tagasi

kas kaameraid pole?

hale lugeda
9 aastat tagasi

Lapsikud naljad. Mis teha, kui mõistust veel pole ja võibolla ei tulegi.