Reservis suurtükiväelased osalevad õppekogunemisel

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

10. augustil Kirde kaitseringkonnas alanud 9-päevasel suurtükiväelaste õppekogunemisel värskendavad oma teadmisi kuni 15 aastat tagasi ajateenistuse läbinud reservväelased, nende seas ka kaks läänlast.

Reservväelaste õppekogunemine algas üksuse formeerimisega, mille järgselt paigutatakse üksused maastikule. Pärast kahepäevast erialaväljaõpet algab allüksuste koostööharjutus. Õppekogunemine kulmineerub 16. augustil lahinglaskmistega 122mm haubitsatest D-30, teatas kaitseväe pressiesindaja.

Õppekogunemiste eesmärk on reservväelastele meelde tuletada ajateenistuses õpitut ning tutvustada neile uut varustust ja relvastust. Õppekogunemiste käigus harjutavad kaitseväe sõjaaja üksused koostööd ning tegevusi nii üksikvõitleja kui ka allüksuse tasandil, samuti aitavad õppekogunemised aastaid tagasi ajateenistuse läbinutel värskendada oma sõjalisi oskusi.

Osajelate seas on ka neli vabatahtlikku. „Hea meel, et meestel on tahet harjutada riigi kaitsmist ka siis, kui neil puudub otsene kohustus õppekogunemisest osa võtta,” ütles õppekogunemise läbiviija kapten Feliks Roodvee, kelle sõnul on õppekogunemise eesmärgiks õpetada allüksustele sõjaaja ülesannete täitmist luues selleks võimalikult reaalse olukorra.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments