Eetrisse läks esimene militaarraadio – Sõduri FM

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu Võiduparaad. Foto: Urmas Lauri

Mullune Võidupüha paraad Haapsalus. Foto: Urmas Lauri

Täna hommikul alustas Lõuna-Eestis tegevust raadio Sõduri FM, et vahendada Kevadtormil osalevatele kaitseväelastele ja kohalikele elanikele uudiseid ning infot õppuse kohta.

Raadiot Sõduri FM on võimalik kuulata sagedusel 91,8 megahertsi ning see levib õppuse Kevadtorm alal ehk Viljandi, Tartu, Võru ja Valga maakondades. Koostöös Vikerraadioga saab alates üheksandast maist kuulata raadiot Sõduri FM tööpäeviti kella poole viie paiku ka Vikerraadio vahendusel kui eetrisse lähevad vahetud emotsioonid ja uudised õppuselt.

"Teeme siin raadioajalugu, sest see on Eesti esimene militaarraadio. Seda raadiojaama on võimalik kuulata lühikese aja jooksul ning ka meie eetri lõpukuupäev on juba teada. Lisaks oleme täiesti reklaamivabad," ütles Sõduri FMi toimetaja leitnant Madis Milling. "See on esimene katsetus, aga raadiost peab saama Kevadtormi lahutamatu osa, et tuua õppust inimestele lähemale."

Raadio on mõeldud Kevadtormil osalevatele kaitseväelastele ja õppuse piirkonnas elavatele inimestele. Programmi kõige aktiivsem osa on hommikusaade, kus lahatakse värskeid uudiseid ja edastatakse olulist infot. Hommikuprogramm on eetris kella üheksast kuni kella üheteistkümneni. Saatekavas on veel järjejutt ja ajalootund ning intervjuud õppusel osalevate kaitseväelastega ja kohalike elanikega.

Samuti läheb eetrisse soovide ja tervituste rubriik, mille jaoks saab soovid postitada Kevadtormi teemalehele ajalehe Postimees veebilehel.

Militaarraadio eestvedajad ja peamised saatejuhid on leitnant Madis Milling ja kapral Urmas Reitelmann. Lisaks neile toovad kuulajateni uudiseid Kevadtormilt reservväelased Sven Soiver ja Imre Kaas ning staabi- ja sidepataljoni teavituskeskuse ajateenijad.

Kolme nädala pikkuse Kevadtormi eesmärk on ajateenijatest koosneva jalaväepataljoni hindamine enne reservi arvamist. Lisaks harjutab sel Kevadtormil esmakordselt loodava 2. jalaväebrigaadi staap allüksuste juhtimist eri lahinguliikides. Kevadtorm on esimene suurõppus, mida on planeerinud ja juhib kaitseväe peastaap. Kevadtorm lõpeb 23. mail piduliku rivistusega Tehvandi staadionil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments