Haapsalu Uksetehas panustab noorte ettevõtlikkusesse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa ühisgümnaasiumi majandussuuna õpilased käisid Haapsalu Uksetehasega tutvumas.

Läänemaa ühisgümnaasiumi majandussuuna üks eesmärke on tutvustada õpilastele kohalikke ettevõtteid ja selle läbi aidata mõista, kuidas firmad tegutsevad. Aprillis sai alguse ühisgümnaasiumi ja Haapsalu Uksetehase vaheline koostöö ning toimus esimene külastus.

Õpilasi tervitas uksetehase juht Ago Soomre. Istuti maha koosolekute ruumi ning Soomre alustas ettevõtlikkust motiveeriva väitega, et nüüd juba on aeg otsustada, kas 10 aasta pärast olla edukas ja kasutada maailma poolt pakutavaid hüvesid või olla pealtvaataja, kes nendest hüvedest rõõmu tunda ei saa. Soomre selgitas erinevaid viise, kuidas ettevõtjana edukaks on võimalik saada.

Seejärel kuulsime lugusid sellest, kuidas Uksetehas loodi. Kuigi lugusid saatsid värvikad huumorikillud, oli sõnum tõsine- õige tooteni jõudmine võib võtta aega, kohe ei tasu alla anda, turgu ei tohi petta, ettevõte peab kogu aeg arenema.

Jutud räägitud, liitus meiega arendusdirektor Rene Serg, kes näitas tootmisprotsessi toormaterjali ladustamisest kuni valmistoote viimistlemiseni. Selgitati, kuidas suure osa tööst teevad ära masinad ja tootmispinke võivad juhtida nii naised kui mehed, vaja on programmeerimisoskust ja teadmisi tehnikast ning puidutöötlemisest. Selgitused olid lihtsad, konkreetsed ja õpilastele hästi mõistetavad.

Külaskäigu lõpus tundsid õpilased huvi Haapsalu Uksetehase palkade ja väljaõppe võimaluste kohta.

LÜGi õpilased jäid Haapsalu Uksetehase külastusega rahule ja nende jaoks oli muljetavaldav, et juhtkond ise nendega lahkelt tegeles.

Järgmisel päeval koolis õppisime arvutis reklaamvoldikuid tegema ning selleks kasutati Uksetehasest saadud kogemust. Parimad voldikud saatsime ka Uksetehasele mälestuseks.

Loodetavasti sai sellest alguse pikk ja tore koostöö Läänemaa ühisgümnaasiumi ja Haapsalu Uksetehase vahel ning ehk saab nii mõnigi õpilane just siit ettevõtlikkuse pisiku.

Jaana Maripuu, Läänemaa Ühisgümnaasiumi majandussuuna juht

Uksetehas (1) Uksetehas (2) Uksetehas (3) Uksetehas (4) Uksetehas (5)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments