Endel Susi sai Forseliuse seltsi teenetemedali

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula

B. G. Forseliuse selts andis haapsallasele Endel Susile (fotol) teenetemedali pikaaegse koduloolise tegevuse ja kirjasõna levitamise eest.

B. G. Forseliuse seltsi tegevjuht Madis Linnamägi ütles, et Vana–Otepäält pärit Susit tunnustati medaliga kodukandi uurimistöö avaldamise eest.

„Ta mitte ainult ei kirjuta, vaid viib vaimse töö ka lihtrahva sekka — see on väga oluline asi,” toonitsas Linnamägi. Ta lisas, et tähelepanuväärne on kõrges eas Susi ülisuur entusiasm.

Endel Susi on avaldanud koduloolised raamatud „Vana–Otepää muinasajast tänapäevani” ja „Sada säravat tähte”.

B. G. Forseliuse seltsi tegevjuht Madis Linnamägi andis teenetemedali „Wastne testament 1686” üle pühapäeval Otepääl Susi korraldatud kodukoha ja kooli päeval.

Susi ütles, et tunnustus oli talle suur üllatus. „Medali on saanud ka Lennart Meri, selles mõttes suur au,” ütles ta.

1996. aastast välja antava Forseliuse seltsi teenetemedali „Wastne testament 1686” on läänlastest saanud ka veel praost Tiit Salumäe (1996), Kullamaa keskkooli õpetaja Raili Leesalu (1998) ning Sten Roosi kirjandusauhinna asutajad Ann ja Ants Roos (1999).

B. G. Forseliuse seltsi missioon on hariduse, teaduse ja noorsootöö arendamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments