Eesti parim meeskäija on läänlane Ruslan Sergatšjov

Ruslan Sergatsjov. Foto Marko Mumm
Ruslan Sergatšjov. Foto Marko Mumm

Laupäeval olid Sillamäel Eesti kõikide vanuseklasside kiirkäimise karikavõistlused, kus juunioride 10 km võitis Haapsalu JK Tempo sportlane Ruslan Sergatšjov ajaga 47.48. Tähelepanuväärne on Sergatšjovi aeg seepärast, et ületab kõikide teiste vanuseklassi aegu tunduvalt. Näiteks, meesteklassi võitja Igor Jakovlev sai ajaks 55.36, sest Eesti käimise üldine tase jätab soovida.

Üks erand on 16aastane Sillamäe neiu Jekaterina Mirotvortseva, kes käis uueks Eesti rekodiks 5 km 23.18. Eelmine Eesti rekord oli püstitatud Jekaterina Jutkina poolt 2003 (24.07). Mirotvortseva aeg kuulub maailmas vähemalt kümne parema hulka.

Mis puutub Sergatšjovi võimalustesse, siis 15. juunil seisavad ees Balti lahtised meistrivõistlused, kus ta soovib oma südikalt võistelda.

Põhiline vormi kogumine on toimunud Paralepa parkmetsas, mis on käimise jaoks nagu paradiis. Paralepa oli ka Läänemaa KJK kiirkäijate peamine treeningkoht. Teatavasti võideti nende klubi käijate poolt 138 Eesti täiskasvanute meistrivõistluste medalit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz