Suurest Haapsalust sõnas ja pildis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Endel Susi, "Suur Haapsalu sõnas ja pildis", Haapsalu, 2019. Foto: Urmas Lauri

Jaanuari alguses esitles spordimees ja mitme raamatu autor Endel Susi oma uusimat, Haapsalu 740. aastapäevale ning Haapsalu ja Ridala ühinemisele pühendatud teost „Suur Haapsalu sõnas ja pildis”.

Kõvade kaante ja Arvo Tarmula poolt just raamatu tarbeks pildistatud rohkete fotodega väljaanne näeb riiulil päris hea välja.

Raamatut sirvides tundub, et autori soov on olnud jäädvustada hetke, kui väikesest Haapsalust sai suur ja anda sellest võimalikult lai ülevaade – alates ajaloost ja looduslikest oludest ning haridus- ja spordiasutustest kuni ettevõtluse ja põllumajanduseni.

Susi ise on eessõnas öelnud, et raamat võiks olla abiks otsustamisel, miks peaks tulema või jääma Haapsallu. 12 peatükki tõestavad, et kõik eluks vajalik on linnas olemas: koolid, huviringid, spordiklubid, ettevõtted jms. Leiab ka turismiinfot: ära on toodud linna peamised vaatamisväärsused, monumendid, muuseumid-galeriid, samuti söögi- ja majutuskohtad.

Alati võib vaielda selle üle, miks on raamatusse jõudnud just selline teemade ja objektide valik ning miks on neist kirja panemist väärinud just selline info, nagu on.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments