Haapsalus tuleb tänavavalgustuse infopäev

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) korraldab augustis seitse teabepäeva linnade tänavavalgustuse projekti tutvustamiseks, Haapsalus on teabepäev 14. augustil.

Teabepäevadel tutvustatakse projekti, mille kaudu saavad seitse Eesti linna, sh Haapsalu energiasäästlikud valgustid. Teabepäevade eesmärgiks on infovahetus sujuva koostöö tagamiseks nii kohaliku omavalitsuse, võrguettevõtjate kui ka elanike vahel.

Selleks, et asjaosalised saaksid võimalikult palju infot just neile olulistel teemadel, toimuvad teabepäevad kahes osas.

Võrguettevõtetele mõeldud osa on linnaametnike, KIKi ja võrguettevõtete esindajatele.

Teine osa on mõeldud kõigile linnaelanikele ja kõigile huvilistele. Linnavalitsuse ja KIKi esindajad annavad ülevaade projektist ja plaanitavatest töödest ning Tallinna tehnikaülikooli elektrotehnika instituudi ekspert räägib LED-valgustuse kasutamisest tänapäevases tänavavalgustuses. Järgneb arutelu.

Haapsalus toimub teabepäev järgmisel kolmapäeval, 14. augustil. Linnakodanikud on oodatud linnavalitsuse kolmanda korruse saali kell 15.

Esimene tänavavalgustust puudutav teabepäev oli teisipäeval Keilas, täna on teabepäev Valgas ja homme Võrus. Tuleval esmaspäeval on teabepäev Paides, teisipäeval Jõhvis, kolmapäeval Haapsalus ja neljapäeval Kuressaares.

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus alustas mullu septembris uue programmiga, mille tulemusena saavad seitse Eesti linna uue, energiasäästliku tänavavalgustuse terviklahenduse. Katseprogrammist saavad energiasäästliku tänavavalgustuse seitse keskmise suurusega Eesti linna ehk linnad, mille elanike arv jääb vahemikku 8000 – 15 000: Kuressaare, Valga, Võru, Jõhvi, Haapsalu, Keila ja Paide.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Evolt
10 aastat tagasi

Infopäev toimub kahes osas,, aga mis kell? Olete jaganud ainult ühte aega – kell15.00. Aga tegelikult?