Uus tänavavalgustus jätab Lihula kortermajad pimedusse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula Ristiku 10 korteriühistu juhatuse liige Tiit Salm sai juhuslikult teada, et tänavavalgustust sisse ei lülitata ja lasi maja ette paigaldada uued lambid. Urmas Lauri

Lihula Ristiku 10 korteriühistu juhatuse liige Tiit Salm sai juhuslikult teada, et tänavavalgustust sisse ei lülitata ja lasi maja ette paigaldada uued lambid. Urmas Lauri

Paarkümmend Lihula kortermaja peab endale ise tänavavalgustuse paigaldama, sest vallavalitsus lasi vanad laternad välja lülitada.

Olemasolevaid valgusteid tagasi vooluvõrku enam ei panda, sest kortermajade ümber on eramaa,  kuhu eurorahadega uusi tänavalampe paigaldada pole lubatud. Veel sel sügisel saavad Lihula, Kirbla ja Tuudi üle 300  moodsa ja säästliku leedlambi. Edaspidi saab valgustatud tänavat mööda jalutada Lihula mõisa juurde ja sealt edasi asula piirini, kortermajad Ristikus ja Keki mäel aga jäävad pimedusse. Korteriühistuid sellest teavitatud ei ole.

„Mitte üks sõna ei ole mitte kellelegi selle kohta öeldud, et valgustus lülitatakse välja,” ütles Lihula Ristiku 10 korteriühistu juhatuse liige Tiit Salm.

Salm ei osanud öelda isegi seda, millal lambid välja lülitati, õhtute hämardudes lihtsalt selgus, et need ei põle. „Kodu poole näeb tulla, aga kodu üles ei leia,” ütles Salm.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valli Ost
4 aastat tagasi

Jah, ka tänav, meil nimetus akende all kõnnitee, kus vuravad võõrad autod ja kõnnivad, kus teised Ristiku elanikud teevad oma tee lühemaks, on eraomand. Meie kõnnitee Ristiku 4 ees on auke täis. Ma tervitan korteriühistu juhatust!Fantastiliselt leiged inimesed! Kaie!!Väga hea lugu!

Ristiku elanik
4 aastat tagasi
Reply to  Valli Ost

Ja KÜ juhatuses on inimene, kes ise on volikogus! Kui meie maja maa on eramaa, siis paneme märgi üles, et võõrad enam läbida ei saaks, muidu murravad veel pimedas auklikuks sõidetud teel oma luud ja KÜ vastutab.

Maakas
4 aastat tagasi

Kas on võimalik, et tänav on eramaa? Kas sellel tänaval talvel valla poolt lund lükatakse? See, et majade ümber on eramaa, ei tähenda, et tänavat seetõttu valgustada pole vaja. Kas ka eramajad on Lihulas pimedas? See küll õige asi pole.

Veskiline
4 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Jah ka eramajad on pimedasse jäetud. Veski tänavale pole ühtegi valgustust pandud, ju siis seal ei ela inimesed vaid olevused kes peavad pimeduses olema.

Elanik
4 aastat tagasi

Väga kurvaks teeb vallavalitsuse käitumine, hoolimatus inimeste suhtes. Seda teed kasutavad väga paljud kooliõpilased- talvel on vallavalitsuses töötavate inimeste arust okei lapsi kottpimedas kooli saata. Tundub uskumatu aga näed.. reaalsus!

Pets
4 aastat tagasi

Tänage vallavalitsust, neil pole teist sooja ega külma. See on ikka ülim ülbus jätta teatamata nii suurele hulgale elanikest, et ” närige muru “. Aga eks rahvas valimistel otsustab…