Karilaid kutsub Eesti Raudteed kolima kontorit Haapsallu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linnavolikogu esimehe Jaanus Karilau hinnangul aitaks ääremaastumise vastu riigiasutuste ja -ettevõtete kolimine pealinnast välja, näiteks võiks Eesti Raudtee oma kontori tuua Haapsallu.

Karilaid toob näiteks hiljutise uudise, et maaelu edendamise sihtasutus kolib Tallinnast Viljandi.

“Sama hästi oleks võinud antud asutuse ka Haapsallu tuua, kuid kahjuks ühtegi läbipaistvat konkurssi linnade vahel ei korraldatud,” kommenteerib volikogu esimees.

“Samas tuleb tunnustada avaliku võimu asutuste hajutamist üle Eesti,” märgib Karilaid. “Rohkem avalikku arutelu riigiasutuste paiknemise üle on hädatarvilik, et vältida ministrite suvaõiguse kasutamist.”

Kuna Haapsalu ja kogu Läänemaa seisab ääremaastumise ja väljarände vastu ning üks võimalus on raudteeühenduse taastamine Tallinnaga, mõjuks Karilaiu arvates mitmekordselt positiivselt riigiettevõtte Eesti Raudtee peakontori toomine Haapsallu koos juhatuse ja nõukogu koosseisuga. “Kindlasti tagaks see tulevikus ka kiirema rongiühenduse liinil Tallinn–Haapsalu. Olemasolev raudteemuuseum Haapsalus loob selleks sobiva keskkonna,” lisab Karilaid.

Tema sõnul võiks veel kaaluda majandusministeeriumi haldusalast veeteede ameti või keskkonnaministeeriumi ühe asekantsleri haldusala toomist Haapsallu. Karilaid lisab, et kõik see suurendaks Haapsalu tõmbekeskuse tähtsust, seoks Haapsalut rohkem ülejäänud Eestiga, looks töökohti ja uusi investeeringuid. “Ainult väga konkreetsete sammudega saame näidata sisulist regionaalpoliitikat,” rõhutab Haapsalu volikogu juht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
A8
10 aastat tagasi

Eks nüüd hakkab neid jaburaid tekste ilmuma kõvasti. VAlimised on uksees aga midagi tarka pole kellegil öelda. Võiks vähemalt vabandada inimeste ees, et pole sittagi teinud aga seda oleks palju loota….

Juhhaidii
10 aastat tagasi

Ei saa selle artikli jaburast mõttest aru. Milleks kirjutada? Kas selleks, et muud teemat lihtsalt pole?

pikker
10 aastat tagasi

See jutt kuulub ulmekirjanduse valdkonda!

alfa poolt
10 aastat tagasi

rohkem raha meie kuurortlinna! kes saab selle vastu olla?

iks
10 aastat tagasi

Miks arvab poliitik,et rahvas on nii loll, et möga ajamisest aru ei saa?

jama
10 aastat tagasi

ehitage kuskile pärapõrgusse suur uhke kaubanduskeskus.Kas see aitaks palju maaelu edendamisele ?Absurd ju ! Miks te ei taha tegelda eluliste probleemidega-inimestel pole siin linnas tööd,palgad on olematud-miks see ühtki poliitikut ei huvita.Mis mul,tavainimesel muutub,kui uhked kontorid siia kolivad .Mõelge natuke elule ja inimestele ja lõpetage pseudoprobleemidega mängimine !

....
10 aastat tagasi
Reply to  jama

Isegi Karilaid ei leia Haapsalus tööd ja käib tööl Nõmme Linnaosavalitsuses, mida sa siis veel tahad.

Marget Vatku
10 aastat tagasi

Aga Eesti Raudtee kontori üleviimine Haapsallu – see on päris hea mõte 🙂 Peabki üle võlli laskma. Tubli, Jaanus.

soo
10 aastat tagasi

Alles oli Karilaiult artikkel, kus ta põllumajandusminister Seederit maaelu suretamises süüdistas. Nüüd selgub, et ajab hoopiski edumeelset regionaalpoliitikat. Valimised on tõesti lähenemas, peaasi, et jutt jookseks ja nimi lehes oleks

andrus
10 aastat tagasi
Reply to  soo

ainult halaks … uskumatud inimesed

Sass
10 aastat tagasi

Või nii.