Kairit Olenko teenis odaviskes pronksi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kairit Olenko Sofias peale hõbemedali võitmist. Foto: erakogu

Reedel kasvatas Kairit Olenko kurtide olümpiamängudel oma medalikogu veelgi.

Juba seitsmevõistluses hõbeda võitnud sportlane võistles ka odaviskes ja 100 meetri tõkkejooksus.

Tulemus 44.83 m andis Olenkole austraallanna Amy Lea Millsi ja taipeilanna An-Yi Hsu järel pronksmedali.

Olenko kirjutas oma blogis, et kõige rohkem on tal kahju sellest, et ei suutnudki tegelikult oma õigeid võimeid kuidagi realiseerida. “Jõu- ja kiirusnäitajad pole varem kunagi nii head olnud kui praegu, aga mida ei ole, see on õige tehnika,” kirjutas ta.

Millsi tulemus oli 45.98, Hsu viskas oda 45.30. Kõik kolm pikimat tulemust tähistasid omas voorus olümpiamängude rekordit. Olenko viskas selle juba teises, Hsu kolmandas ja Mills neljandas voorus.

Olenko märkis blogis, et on tulemusega rahul, aga tahab sellepärast edasi harjutada, et teada saada, milleks ta veel võimeline on. Eesmärgiks on sportlane püstitanud 47 meetrit ja uue maailmarekordi.

Treener Timo Tõnisma märkis, et tulemus on küll hea, kuid ei peegelda tegelikult praegust head vormi. “Ta on enamaks võimeline, aga tehnika on vaja paika saada,” ütles ta.

Tõkkejooksus pälvis Olenko ajaga 14,92 viienda koha, kuid nimetas jooksu blogis totaalseks pettumuseks. “Ei suuda enam neid elemente ja tehnilise nüansse ära teha, mis enne oli käkitegu,” kirjeldas ta.

Oma osa mängis võistluse ajakava, sest Olenko pidi odaviske sektorist otse tõkkejooksu stardipakkudele kiirustama. Tõnisma sõnas, et kahe alaga korraga oli pabistamist palju.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments