Kairit Olenko võistleb kurtide suveolümpial

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kairit Olenko pärast kurtide olümpiavõitu Taipeis 2009. aastal. Foto: arhiiv

Järgmisel nädalal Bulgaaria pealinnas Sofias algavatest kurtide suveolümpiamängudest võtab 13 Eesti sportlase hulgas osa ka läänlane Kairit Olenko.

Eesti kurtide spordiliidu juhatus kinnitas kurtide suveolümpiamängudele lähetatava delegatsiooni koosseisu, kuhu kuulub 13 sportlast ning kolm treenerit ja taustajõudude esindajat, teatas spordiliit BNSile.

Delegatsiooni kuuluvad kergejõustiklased Kairit Olenko, Emilija Manninen ja Marja-Liisa Landar, orienteerujad Heli Haug, Triin Jõeveer, Daniel Vasser, Vaiko Vare ja Martin Betlem ning kaks paari rannavõrkpallureid: naispaar Kristel Laansoo ja Jelena Bolšedonova ning meespaar Martin Sepp ja Mihkel Taaber.

Haapsalust pärit kergejõustiklane Kairit Olenko võitis mullu suvel Torontos kurtide maailmameistrivõistlustel jalavigastust trotsides hõbemedali seitsmevõistluses ja pronksmedali 100 meetri tõkkejooksus ja odaviskes. Mullu kevadel tuli ta kurtide kergejõustiku sise-EMil Euroopa meistriks viievõistluses.

2005. aastal Melbourne’is toimunud kurtide olümpiamängudel võitis Kairit Olenko kuldmedali seitsmevõistluses ja 100 m tõkkejooksus ning pronksmedali odaviskes.

2009. aastal Taipeis peetud kurtide olümpiamängudel võitis Olenko kolm kuldmedalit.

Eesti lippu kannab 26. juulil toimuval avatseremoonial teist korda kurtide olümpiamängudel võistlev Daniel Vasser.

Kurtide suveolümpiamängud toimuvad 26. juulist 4. augustini Bulgaarias Sofias.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments