Juhtkiri: Aiamajast maailma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Dethvipera on Haapsalu poiste metallibänd, kellel eelmisel nädalal ilmus esimene EP. Kuidas nad selleni jõudsid, küsisin. „Krisi aiamajas lindistasime,” vastasid bändipoisid. Imestasin: kas tal on siis kodustuudio? Poisid naersid. Krisi aiamajas on arvuti ja kitarriplokk.

Sõna otseses mõttes põlve otsas tehtud asi, aga valminud lugusid kuulates sellest aru ei saa —kõlab igati kvaliteetselt. EP on küll digitaalne, aga raadiotesse, festivalikorraldajatele ja agentuuridesse saatmiseks sellest piisab. Tänu aiamajas lindistatud demole alustavad poisid esmaspäeval tuuri, mis viib nad esinema viide Eesti linna. See võib omakorda uksi avada.

Ehtne näide, et oma muusika avalikkuse ette viimiseks ei ole tarvis paksu rahakotti või lepingut plaadifirmaga ning sellega peaks hakkama saama iga väikemaakonna garaažibänd. Võlusõnadeks on andekas looming, nutikas mõtlemine, suur tahtmine ja hingega tegutsemine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments