Augustibluusil esineb maailma tunnustatumaid saksofoniste ja suupillimängijaid Jimmy Z

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna kell 23 esineb piiskopilinnuses Jimmy Z, kes on üks maailma enim tunnustatud saksofoni– ja suupillimängijaid.

Oma kolm kümnendit kestnud karjääri jooksul on ta salvestanud ja esinenud koos paljude staaridega nagu Rod Stewart, Eurythmics, Tom Petty, Pink, Ringo Starr, Bon Jovi jpt. Üle kümne aasta bluusidiiva Etta Jamesi ansamblisse kuulunud Jimmy Z astub Augustibluusil rahva ette oma isikliku bluusbändiga Jimmy Z and the ZTribe, millega esineb vahel harva, muudest tegemistest vabal ajal ja puhtast rõõmust.

Festival algab kell 14, kui Rannarootsi lavale astub Eesti bänd New Deja Vu. Kell 15 on esinejaid juba kolmel laval: ameeriklane James Dalton Africa pubi terrassil, Jürgen Rooste ja Erki-Andres Nuut Jahta laval ja Blueshound Rannarootsi laval.

Kell 16 esineb Rootsituru kohvikus ameeriklane Braden Wiscombe.

Piiskopilinnuses algab programm kell 18.30.

Kell 21.30 astub lavale Fankadelik, mis ühendab Rasmus Rändvee, Liis Lemsalu, Jarek Kasari, Raul Vaigla, Reigo Ahvena, Toomas Rulli, Ülo Kriguli, Laur Joametsa ja Mike Miley.

Fankadelik ehk Sly & The Family Stone Experience on spetsiaalselt Augustibluusiks kokku kogutud teaduskollektiiv, mis tegeleb funkmuusika loomise peenhäälestatud mehhanismi eksperimentaalse uurimisega. Katsed näitavad, et eksperimendi täieliku õnnestumise tagamiseks põhjamaises keskkonnas tuleb samal ajal rakendada vähemalt kolm esmaklassilist trummarit, raudkindel bass, hüpnootiline kitarr, mesmeriseeriv orel, nõelteravad puhkpillid ja südantlõhestav vokaal.

Õhtu lõppeb pidudega kultuurikeskuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments