Kumari Reisid sattus reisifirmade musta nimekirja

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tarbijakaitseamet avaldas musta nimekirja turismiettevõtetest, mis ei ole tähtajaks ametile esitanud oma I kvartali müügiaruandeid. 42 ettevõtte seas on ka Läänemaa OÜ Kumari Reisid.

Laupäevaks, 20. juuliks tuli reisifirmadel esitada tarbijakaitseametile eelmise kvartali müügiaruanded, et amet saaks hinnata nende rahaliste vahendite vastavust tarbijate ees võetud kohustustele. Aruande on neljapäeva seisuga jätnud esitamata 42 ettevõtet, vahendas tarbijakaitseameti pressiesindaja Epp Joala.

OÜ Kumari Reisid, Lõuna-Läänemaalt välja kasvanud loodusturismifirma, mis on tuntud kaubamärgi Estonian Nature Tours all, on üks neist.

“Õudne, arusaamatus, ei ole kindlasti jätnud tahtlikult esitamata,” ütles Lääne Elule Kumari Reiside juhataja Marika Mann.

“Teeme kohe ära,” lubas ta.

Tarbijahakitseameti hinnangul oleks aruande pidanud esitama 251 reisifirmat, mis tähendab, et seda ei teinud üle 15 protsendi ettevõtetest. “Seetõttu ei saa praegust olukorda pidada rahuldavaks, kuna aruannete esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele reisiettevõtjatele,” ütles Joala.

Aruannete alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavalt suured või mitte. Reisifirma tagatis on niinimetatud kohustuslik kindlustus, millest kaetakse firma maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ärajäänud reiside ettemaksud.

Aruannete esitamise kohustust eiranud ettevõtete nimed avaldab amet oma kodulehel olevas mustas nimekirjas. See on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments