Kredex on Läänemaalt saanud kolm taotlust

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

KredExi poolt juuni alguses avatud energiaauditi ja ehitusprojekti toetuse taotlusvooru vahendid on otsakorral.

Kredexi pressiesindaja Tarmo Seliste sõnul on Läänemaalt tulnud kolm taotlust: kaks taotlust ehitusprojekti toetusele summas 2705 eurot Haapsalust ja üks taotlus energiaauditi toetusele summas 325 eurot Lihulast.

Raha toetusteks on alles orienteeruvalt 36 319 eurot. “Arvestades senist toetuse taotluste esitamist lõppevad need hiljemalt augusti lõpuks. Rahuldatakse kuni rahaliste vahendite lõppemiseni esitatud taotlused,” ütles Seliste.

Üle Eesti on toetuse saamiseks esitatud 240 taotlust kogumahus 192 681 eurot. Energiaauditi toetuse saamiseks on esitatud 109 taotlust kogumahus 35 361 eurot ning ehitusprojekti toetuse saamiseks 131 taotlust kogumahus 157 320 eurot.

Energiaauditi ja ehitusprojekti toetuse finantseerimise maksimaalne määr on kuni 50% abikõlblikest kuludest ja omafinantseeringu minimaalne määr on vähemalt 50%. Toetuse maksimummäärad ühe korterelamu kohta kalendriaastas on energiaauditi toetuse taotluse kohta 700 eurot ning ehitusprojekti toetuse taotluse kohta 5000 eurot.

Toetuste rahastamiseks on eraldatud kokku 229 000 eurot.

Energiaauditi ja ehitusprojekti toetuse eesmärk on aidata kaasa korterelamute rekonstrueerimisele. Toetusega vähendatakse rekonstrueerimise ettevalmistamisega seotud kulusid. Toetus sobib korteri- ja hooneühistutele või korteriomanike ühisustele, kes on tellinud energiaauditi või energiaauditi soovituste alusel teostatavateks töödeks vajaliku(d) ehitusprojekti(d). Energiaaudit ja ehitusprojekt on eelduseks renoveerimislaenu ja rekonstrueerimistoetuse taotlemisel.

Toetuste tingimused ning taotluste vormid on kodulehel www.kredex.ee.

KredEx on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments