Juhtkiri: Kohvikute tänav toimib

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kui mai alguses avalikuks sai, et Haapsalu Karja tänaval peaks suvel olema üle kümne toidukoha, tekitas see linnarahvas umbusku: on ikka rumalad–naiivsed ettevõtjad, Haapsalus pole ju klientuuri. Või siis: ilus ettevõtmine, aga ega see üle ühe suve kesta. Kardeti ka kõrgeid hindu, millest Haapsalu rahva ostujõud üle ei käi.

Nüüd, mil pool suve möödas, võib öelda: asjatu hirm, sõbrad! Nii uued kui ka endised kohvikupidajad on teenuse kvaliteeti parandava ja rahvast vanalinna meelitava konkurentsiga rahul, vanade ettevõtete käive on pigem kasvanud. Hea tõdeda, et helgelt meenutatav sõjaeelse Eesti kohvikukultuur saab taas jalad alla.

On juba teada, et turistide arv on tänavu mullusest selgelt suurem. Müüriääre juhataja Marget Vatku sõnul on Haapsalu selle suve linn. Miks ei võiks Haapsalu olla iga suve linn — mida rohkem toredaid ja ilusaid kohti, kus olla, seda enam tuleb siia ka inimesi, kes tahaks kuurortlinna õhustikust osa saada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
timmu
10 aastat tagasi

Vahva ettevõtmine! Aga selle osa tänavast oleks saanud täielikult suveks
jalakäijatele reserveerida! Oleks päris huvitav olnud. Ei ole mingit vajadust
seda lõiku autodega läbida. Igast kandist pääseb lossiplatsile ligi!

velkom tu gapsal
10 aastat tagasi
Reply to  timmu

see tänavajupp tuleks hoopis likvideerida, maa lasta erastada, tarastada,siis saaks ka hakata tasu võtma kohaliku pizza/cofe/bearlandi külastamise eest, tulevikus kui prostitutsioon legaliseeritakse , oleks see ideaalne koht punaste latenate tänavale

Gen.
10 aastat tagasi

…või õigemini- kelle ämmale rohkem makstakse …..

Gen.
10 aastat tagasi

Edu !! Olen korra Dietrichis söönud ja on väga ok. Aga muidugi on seatemp seni Kalju Passile kuulunud Algkooli söögikoha sulgemine. Aga ju siis raha määrab….

Kunn
10 aastat tagasi

Tänu kuivadele ja päikesepaistelistele ilmadele see nii veel on ja turiste on ka palju. Hinnad on aga liiga krõbedad ja septebrist alates hakkavad oma käppa imema.

Jaajahh
10 aastat tagasi
Reply to  Kunn

Olen sama meelt. Suveti inimesed ikka liiguvad ja siis tahetakse ka keha kinnitada, aga mis toimub esimeste sügisilmadega. Elu on näidanud, et algab vaikelu. Talviti on Rootsi turg aastaid ja Hermannus kaks viimast aastat kinni. Central vireleb, aga kauaks tedagi. Eks näis. Öelge, miks peab kohalik Kastani või Tamme tänavalt minema sügis-talvel teise linna otsa. Varem oli linnas kaks apteeki ja needki asusid Lossiplatsi ääres ja siis sai jalgsi sinna käidud. Nüüd inimesed haigemad ja iga nurga peal oma apteek.

kajaka kisa posti otsas.
10 aastat tagasi

vara veel hõisata, kohalikud käivad kohustuslikus korras korra läbi ja peale augustit on linn tühi. novembris on seda küsimust õige aeg küsida, mitte praegu odava eufooria pealt lahmida. aga leht tuleb ju kuidagi täiskirjutada.