Turiste on Haapsalus rohkem kui mullu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eelmise aasta mai ja juuniga võrreldes on ainuüksi Läänemaa turismiinfokeskust tänavu külastanud ligi 300 inimest rohkem.

Läänemaa turismiinfokeskuse projektijuht–infokonsultant Janika Savi ütles, et pilt on päris positiivne ja põhjuseks võivad olla turundusüritused, Eesti turismialaste kodulehekülgede arendamine ja masu möödumine.

„Kas või meediat jälgides tundub, et Haapsalu on praegu orbiidil,” rõõmustas ta.

Sel aastal juhivad edetabelit siseturistid, neile järgnevad soomlased, sakslased ja rootslased. Uuteks huvilisteks on turistid Suurbritanniast ja Prantsusmaalt. Kahekordselt on kasvanud lätlaste ja venelaste arv.

Ka Haapsalu piiskopilinnuse juhataja Ülla Paras hindas külastajate arvu eelmisest aastast kindlasti suuremaks.

„Juba mais oli nii palju klassiekskursioone, enamasti eestlased, kuid ka soomlasi, et tõotas tulla positiivne aasta, ja nii ongi,” ütles ta ja märkis, et enim on kasvanud Saksa pensionäridest külastajate arv. Eksootilisemad külalised on tulnud Jaapanist ja Koreast.

SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhatuse liige Anton Pärn rääkis, et näha on pereturismi kasvu.

„Käiakse näiteks koos Iloni Imedemaal ja siis Laikmaal,” selgitas ta.

Linna majutusasutustes märkimisväärset külastajate arvu kasvu ei ole.

Tiikeri kodumajutuse omanik Kertu Kaljuveer ütles, et läheb sama hästi kui mullu — maja on peaaegu täis. Palju käib venelasi, kes jäävad paariks nädalaks.

Päeva Villa omanik Jaan Päeva hindas suve esimese poole rahuldavaks ja nentis samuti, et mais ja juunis mullusega võrreldes erilist muutust ei ole.

„Juulis on täitumus ikka 100 protsendi lähedal,“ lisas ta. Spaahotelli Laine juhataja Irene Väli ütles, et on küll teatav tõusutrend, kuid juuni oli eelmise aastaga võrreldes siiski umbes sama.

„Juuli on siiani väga hea, sest tühjad on üksikud toad ja needki saab viimasel hetkel täita,” sõnas Väli.

Ta lisas, et eelmisel aastal samal ajal oli spaas sauna– ja ujulaosa remont ning sellepärast pole päris korrektne kahe aasta juuli arve võrrelda.

Paralepa kämpingus on külastajaid eelmise aastaga võrreldes veidi rohkem. Kämpinguomanike abiline Peeter Tero arvas, et see on seotud telkimiseks soodsa ilmaga.

Mesilase külaliskorteri perenaine Erna Virro aga tõdes, et eelmise aastaga võrreldes on külalisi vähem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments