Turiste on veidi rohkem

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa majutusasutustes on tänavu esimese poole aastaga ööbinud ligi 69 000 turisti, mis on möödunud aasta sama ajaga võrreldes 1500 jagu rohkem.

Statistikaameti andmeil külastavad Läänemaad enim soomlased, keda on siin käinud veidi enam kui 39 000. Eesti turiste on olnud umbes 24 500 ehk  200 vähem. Teistest enam turiste käis poole aasta jooksul Rootsist (1718), Venemaalt (1112) ja Saksamaalt (828).

Puhkusreisil oldi Läänemaal ligi 15 000, tööreisil 11 000 ning muu reisieesmärgiga 43 000 korral. Möödunud aastaga võrreldes on töö– ja puhkusreiside suurusjärk jäänud samaks, suurenenud on muu reisi eesmärk.
Kaugemad Läänemaa külalised on Hiinast, Jaapanist, Aafrika riikidest — igaühest neist kaks; Ameerika Ühendriikidest 160, Kanadast umbes 70, Austraaliast 15.

Läänemaa Turismi tegevjuht Anneli Haabu ütles, et kindlasti on turistide arv suurem, sest statistikaametil on majutusasutuste andmed, kuid turistid võivad ööbida ka tuttavate juures või üldse mitte siin ööbida.
Täpsemaid andmeid saab telefoni positsioneerimisega, kuid selle aasta kohta neid veel ei ole.

Turistide arvu kasv on Haabu sõnul seotud nende töö — turundusega. Läänemaa Turism on käinud Haapsalut ja Läänemaad naaberriikides tutvustamas.

Edaspidi on Läänemaa Turismil kavas teha tööd sellega, et saartele sõitvad turistid siin kauem peatuksid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tarmo
12 aastat tagasi

Tundub, et kultuuripealinn pole meile turistidehorde toonud.