Ruhnu karu alustas seilamist üle Põhjamere

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Runbjarn. Foto: puulaevaselts Vikan
Foto: puulaevaselts Vikan

Nagu vahendab puulaevaseltsi Vikan lehekülg Facebookis, hakkab täna Haapsalust startinud Ruhnu jahta Runbjarn (tõlkes Ruhnu karu) ületama Põhjamerd. Tegemist on aluse seni kõige tõsisema ettevõtmisega.

Laupäeval, 29. juunil alustas Runbjarn Haapsalust Veskiviigi sadamast teed Šotimaale. Esimene peatus tehti Saaremaal Veere sadamas, edasi viis teekond üle Läänemere Gotlandile. Seal peatuti Visbys, misjärel võeti suund Ölandi saarele Borgholmi linna. Järgmisena ootas ees 70-meremiiline sõit Taani kuningriigi valdustesse pisikesele Christiansö saarele. Seejärel suundus reisiseltskond Rootsi rannikul asuvasse Ystadi.

“Seni võib öelda, et juulis purjetada on ikka väga mõnus – ilmad on olnud ilusad ja kajakad kisavad poole mahedamalt kui muidu,” saab lugeda puulaevaseltsi Vikan leheküljele postitatust.

Šotimaalt tagasi Haapsallu peaks Runbjarn jõudma augusti lõpupäevil.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments