Ajalooline purjelaev Runbjarn jõudis Pariisi

BNS

Runbjarn oli 13. juunil Haapsalu sadamas. Foto: Malle-Liisa Raigla
Runbjarn oli 13. juunil Haapsalu sadamas. Foto: Malle-Liisa Raigla

12. juunil teekonda Ukrainasse alustanud ajalooline rannarootsi purjelaev Runbjarn on üle Läänemere ja seitsme riigi seilates jõudnud kolmanda etapi lõpus Pariisi.

Teekonnal peatus purjelaev Gotlandil, Kielis, Rotterdamis ja Brüsselis. Reis on kulgenud plaanitult, kuigi raskusi on valmistanud Euroopat räsiv kuumalaine. Edasi liigub Runbjarn mööda kanaleid ja jõgesid kuni Budapestini, kus talvitub.

Hersoni oblastis asuvasse vanasse rootsi külla plaanitakse saabuda 2023. aasta varasuvel. Hetkel on piirkond okupeeritud Vene vägede poolt, kuid laevapere lootused on peatse rahu saabumisel ning seega avaneks võimalus sõita üle Musta mere ning teha teoks unistus silduda Dnepri kaldal.

Reisi lõppsihiks on Gammalsvenskby küla Ukrainas, mille asutasid 1782. aastal Hiiumaalt lahkuma sunnitud rootslased. Ajaloolise reisi eesmärk on kokku siduda vanad rannarootsi sidemed ning panna kõlama tänapäeval oluline sõnum Ukraina, Eesti ja Euroopa sidemete kohta. Reis on jagatud kümnepäevasteks etappideks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Kes selle peo,õigemini tsirkuse “katku ajal” kinni maksab ?

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Misse sinu, t.bla asi peaks olema!

rikaste lõbureis
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

see on rikaste lõbu, mille osaliselt maksad kinni ka sina.