Lääne Elu paberleht 18. juulil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Muhu väina regatil on ORC neljandas grupis võistluse favoriidiks peetav Haapsalu jahtklubi jaht Edasi, Koit Pauts roolis, kolme etapi kokkuvõttes teine. Foto: Piret Salmistu / Kalevi jahtklubi
Muhu väina regatil on ORC neljandas grupis võistluse favoriidiks peetav Haapsalu jahtklubi jaht Edasi, Koit Pauts roolis, kolme etapi kokkuvõttes teine. Foto: Piret Salmistu / Kalevi jahtklubi

Kelmid petavad poodidest sularaha välja

Läänemaal on politseisse jõudnud info neljast juhtumist, kus arvatavalt mustlasverd kelmid on poemüüja tähelepanematust ära kasutades sularaha välja petnud. Kahe juhtumi kohta on algatatud kriminaalasi – ühel korral langes petturite saagiks 100, teisel 200 eurot.

Lugu saab lugeda siit.

Väikevaldade juhid teenivad linnapeast poole vähem

Läänemaa väikeste valdade juhid saavad poole vähem palka kui Haapsalu linnapea. Kui Läänemaa suurima elanike arvuga omavalitsuse juhi Urmas Suklese arvele laekub üle 10 000 elanikuga linna juhtimise eest kuus 2050 eurot, siis Oru ja Vormsi valla vanemad teenivad veidi üle 1000 euro.

Lugu saab lugeda siit.

Joogafestival tuleb suurema ja uhkemana

Mullu aasta turismiteo auhinnaga pärjatud joogafestival tuleb tänavu veelgi suurem — kahe päeva jooksul on poolsada festivalisündmust ja oma oskusi jagab 25 joogaõpetajat nii Eestist kui ka kaugemalt. Festivali kandev teema on tänavu „Mees ja naine” ja keskendutakse oma tegeliku olemuse juurde tagasipöördumisele ning oma naiselikkuse ja mehelikkuse arendamisele.

Lugu saab lugeda siit.

Võnnu rahvas on hädas tolmuste teedega

Ridala vallas Võnnu tee ääres elavad inimesed on hädas tolmuga — paksud tolmupilved tungivad hoovidesse, tolm jõuab isegi läbi võsa kortermajadesse.

Vallavalitsusest öeldakse, et tolmutõrjeks pole vallal raha. Tõrjet on tehtud küll Uuemõisas, lasteaia ja kooli vahetus läheduses, aga mitte maateedel.

Lugu saab lugeda siit.

Töötus väheneb

Juuni lõpu seisuga elab Läänemaal 643 töötukassas registreeritud töötut inimest, töötute osatähtsus maakonna rahvastikust on 4,6 protsenti.

Kui eelmise aasta lõpus oli töötuse määr 5 protsenti ja veebruariks juba 6, siis nüüd on toimunud kiire langus viie aasta madalaimale, peaaegu masueelsele tasemele.

Karuse peab kihelkonnapäevi

Laupäeval koguneb Karuse kiriku kõrvale Kinksi külaplatsile kihelkonnapäeva pidama ajaloolise Karuse kihelkonna 25 küla rahvas. Kinksi külaselts korraldab kihelkonnapäeva teist korda. Viis aastat tagasi tähistati Karuse kihelkonna 790. aastapäeva, nüüd peetakse 795. sünnipäeva.

Nõval tuleb rattasõit

Spordiklubi Nõva ja Variku külaselts kutsuvad ratta– ja loodushuvilisi laupäeval Variku–Nõva rattasõidule. Eelmise aastaga võrreödes rõhutab rajavalik tänavu rohkem Nõva valla rikkust — osoonirikast männimetsa, mereranda ja puhast liiva.

Suvi Haapsalus: palju uusi söögikohti ja suurem hulk turiste

Haapsalus sel suvel tegevust alustada lubanud kohvikust-restioranist on neli uksed avanud, kaks lubavad lähiajal tööd alustada. Vaatamata tihenenud konkurentsile kinnitavad vanad tegijad, et neil pole külastajaid vähemaks jäänud.

Lugu saab lugeda siit.

Eelmise aasta mai ja juuniga võrreldes on Läänemaa turismiinfokeskust tänavu külastanud ligi 300 inimest rohkem. Janika Savi infokeskusest leiab, et põhjus võib peituda tehtud turundusüritustes, Eesti turismialaste kodulehekülgede arendamises ja masu möödumises.

Sel aastal juhivad edetabelit siseturistid, neile järgnevad soomlased, sakslased ja rootslased. Uuteks huvilisteks on turistid Suurbritanniast ja Prantsusmaalt. Kaks korda on kasvanud lätlaste ja venelaste arv.

Lugu saab lugeda siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valim!
10 aastat tagasi

Hei Ridala valla rahvas! Järgmistel valimistel võidab see, kes teeb Herjava külasse asfaldkatte!! Küla võtab elanike arvu poolest juba linna mõõte, kuid teed lõhuvad igal aastal palju autosid! Vald peaks aukudes lõhutud autode remondi kinni maksma, nagu Tallinn seda tegi!

õige
10 aastat tagasi
Reply to  Valim!

see on täitsa seaduslik, kui teeauk on üle 5 sm. sügav ja laiem kui 20 sm. kutsu politsei kohale, lase teha väärteo protokoll vallale ja kui on autol vigastused, saad veel kahjutasu ka sisse nõuda, kui on valla teega tegemist . kasutage oma õigusi, vald on teie jaoks , mitte vastupidi nagu nad ise arvavad

see
10 aastat tagasi

on algav keski valimispropaganda, üsses ju eluaeg kruusatee olnud, seal veel 30 märk, puhas enda näitamine 🙂

sildistamine
10 aastat tagasi
Reply to  see

kui inimesed nõuavad puhtamat elukeskkonda siis on see kohe valimispropaganda, aga kui on vait ja peavad neelama tolmu, siis on valitsus uhke, võtke lahti Ridala valla teehooldus kava 2009-2015, võrrelge hilisematega ja näete kuidas sellest kinni pole peetud, muudetakse tasahilju, palju kavas olnud planeeitud teetööd on sealt nüüdseks kadunud, asemele on tulnud volikogu liikmete koduteed kus juba kõvakate maas. just siit paistavad IRL valimispropaganda kõrvad ja sahkerdamised

see
10 aastat tagasi
Reply to  see

nüüd ikka päris pimeda inimese jutt siin, et Üsses 30 märk. Ikka 50 märk, tule vaata, kui ei usu. Ja mis propagandasse puutub siis kõike ei maksa vist ikka selles valguses näha, muidu hakka veel arvama, et tolmav tee on praeguste võimulolijate “valimispropaganda.” Targem oleks endale meenutada, et omavalitsuse esmaülessanne peaks elukvaliteedi parandamine olema. Edu!

Reesi
10 aastat tagasi

Mida te ise olete selle heaks teinud,et tee tolmuvaba oleks?Vallavanemal muresid küllaga,mida te tema kallal nääksute kogu aeg.Kas ikka ise saad hakkama suure valla juhtimisega?

Vastuseks Reesile
10 aastat tagasi
Reply to  Reesi

Eks suure valla juhtimisega hakkamasaamine seda tähendabki ju, et seisad oma rahva eest ja ei lase neil tolmus elada. Siit ka küsimus: Kas ikka saadakse siis selle juhtimisega hakkama? 🙁

kui ridalal
10 aastat tagasi

pole tolmutõrjeks raha, laske vallavanem lahti ja jääb raha ülegi, teda vallatrahva mured juba ammu ei puuduta, tema koduteel taeblasse läigib asfalt