Firma vaidlustas seitsme linna tänavavalgustushanke

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Taristu tehnilise konsultatsiooni firma ÅF-Consulting AS vaidlustas SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) otsuse, millega keskus oli edukaks tunnistanud seitsme linna, sh Haapsalu tänavavalgustuse projekteerimishankele laekunud pakkumise, vahendab BNS.

“Meie hinnangul ei ole küll objektiivseid põhjuseid vaidlustuse rahuldamiseks, kuid vaidemenetluse ajal ei ole lepingu sõlmimine lubatud,” ütles KIKi programmijuht Tõnis Kurrik BNS-ile.

KIK plaanis neljast laekunud pakkumisest edukaima välja kuulutada juuni lõpus. Nüüd põhjustab vaide läbivaatamine ning sellele järgnev vaidlustusperiood programmi ajakavas Kurriku sõnul vähemalt kuuajalise viivituse.

Algse kava järgi pidid seitsme linna tänavavalgustussüsteemide uuendustööd algama tuleva aasta kevadel ning valmis saama sama aasta lõpuks.

Varasema hankega on olemas ka geodeetiliste tööde teostajad. Praeguseks on kõik vajalikud lepingud sõlmitud ja geodeetiliste töödega alustatud.

KIK alustas linnade tänavavalgustuse programmi elluviimisega 2012. aasta septembris, pärast riigi kasutamata saastekvoodi ühikute müüki Austria riigile.

Tänavavalgustuse arendamise programmi eesmärk on luua tänapäeva parimaid tehnoloogilisi võimalusi kasutav, kvaliteetne, nutikas ja samas säästlik välisvalgustuse lahendus. Laiem eesmärk on vähendada fossiilsete kütuste tarbimisest tulenevate süsinikdioksiidi heitmete hulka. Arvutuste kohaselt on kokkuhoid vähemalt 5500 tonni heitmeid aastas.

Katseprogrammi raames saavad energiasäästliku tänavavalgustuse seitse keskmise suurusega Eesti linna ehk linnad, mille elanike arv jääb vahemikku 8000–15 000. Need linnad on Kuressaare, Valga, Võru, Jõhvi, Haapsalu, Keila ja Paide.

KIK rahastab erinevaid keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, süsinikdioksiidi kvoodimüügi tuludest ja Euroopa Liidu struktuurifondidest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments