Roostal tuleb Taani päev

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kui Rootsi kultuuri saab Läänemaal kogeda üsna tihti, siis Roosta puhkeküla kutsub kolmapäeval, 10. juulil külla kõiki neid, kes tahaksid suveõhtul vaadata Taani filme, kuulata Taani muusikat ja maitsta Taani sööki–jooki.

Kedagi ei tohiks ükskõikseks jätta Oscari võitnud Taani film „Babette’i pidusöök”. Film põhineb maailmakuulsa Taani kirjaniku Karen Blixeni jutustusel. See räägib 19. sajandi Taani külaelust, mida raputab ühe prantslanna kokakunst. Täpsemalt on lugu kahest vanatüdrukust, kelle juurde satub majapidajaks prantslanna Babette. Pidusöök, mille Babette taanlastele pidupäevaks valmistab, on elamus ka vaatajale.

Filmidega toetab üritust Taani saatkond. Et filmi ei peaks tühja kõhuga vaatama, hoolitseb Roosta puhkeküla, kes on lubanud pakkuda sel päeval ka mõningaid taanipäraseid toite.

Taani päeva idee autor Velli Saaberg tunnistas, et sel sündmusel on kaks eesmärki. Esiteks tutvustada meelelahutuslikus vormis Taani kultuuri ja teiseks teha seda tasuta, et tulla saaksid noored ja vanad, väikesed ja suured pered.

„Eelkõige ootame Noarootsi valla rahvast,” ütles Velli Saaberg.

10. juulil kell 16 saab Roostal osta Taani toite, uudistada Taani kokakunsti, tõmmata õnneloosi, osaleda viktoriinis ja vaadata Taani vaatefilme.

„Lastele on samuti mõeldud ja tegevust jätkub igas vanuses pidulistele,” lubas Saaberg.
Külla on oodata raamatu „Minu Taani” autorit Mae Lenderit.

Pärast filmiõhtut esinevad Taani muusikud Anders Midtgaard ja Morten Kvist. Mõlemad on Eestis esimest korda ja ootavad esinemist pinevusega.

„Loodan, et kontsert meelitab kohale ka nooremaid muusikahuvilisi,” märkis Saaberg. Kui on huvilisi, kes sooviks Taani päeval kaasa lüüa või Taaniga seotud tooteid müüa, ei ole veel hilja korraldajatega ühendust võtta.

Üritus on tasuta. Infot leiab ka Roosta puhkeküla ja Taani saatkonna kodulehelt.

Kaire Uusen

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments