Haapsalu tervitab nädalavahetusel mitutkümmet purjekat

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalus pühapäeval algav Kessu regatt saab alguse reedel Tallinnas, kui Pirital antakse start Rannarootsi regatil osalevatele purjekatele.

Kessu regatt toimub sel aastal juba 32. korda, Rannarootsi regatt on uuem ettevõtmine.

“Regatt on selleks, et rohkem Tallinna purjekaid Haapsallu meelitada. Aga ka, et oleks huvitavam sõita – selleks mõtlesimegi välja sellise võistlusmomendi,” ütles Haapsalu jahtklubi juhatuse liige ning üks korraldaja Indrek Viiret.

Laupäeval peaks Viireti hinnangul Haapsallu Veskiviigi ja Grand Holm Marina sadamasse jõudma paarkümmend purjelaeva, kes saavad seejärel registreeruda Kessu regatile. Rannarootsi regati võitjaid autasustatakse laupäeva õhtul, Kessu regati ametlikul avamisel.

“Kessu regatt on pika ajalooga purjeregatt ja see on läbi aegade olnud ka Läänemaa meistrivõistlus,” sõnas Viiret ning lisas, et viimastel aastatel on regatt ühtlasi ka avamerepurjetamise Eesti karikavõistluse esimene etapp.

Kessu regatile oodatakse võistlejaid ka Saaremaalt ning Pärnust, purjetajad stardivad pühapäeval kell 9 Haapsalu lahelt, suunduvad Väinamerele ning pöörduvad enne Kessulaidu tagasi, et kella 18 paiku taas sadamas finišeeruda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments