Maksuvõla puudumise tõendi koostamine kogub populaarsust

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Juuni algusest rakendunud võimalust koostada e-maksuameti keskkonnas ise maksuvõla puudumise kohta tõend on kasutanud mõne nädalaga juba 464 klienti, teatab BNS.

Lisaks on digitempliga varustatud tõendit võimalik e-maksuametist/e-tollist elektrooniliselt vajalikule adressaadile edastada. See tähendab, et kui vajatakse tõendit teisele asutusele või ettevõttele esitamiseks, saab dokumendi kohe samalt lehelt adressaadi e-postile saata.

Teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmann rõhutas, et digitaalse templiga varustatud tõendid on samaväärsed paberil väljastatud ja ametniku poolt allkirjastatud tõenditega. „Digitempel tõendab, et dokumendi on väljastanud maksu- ja tolliamet ning andmed dokumendil on autentsed ja usaldusväärsed. Oluline on, et selliste tõendite saamiseks ei pea enam meie teenindusbüroodesse tulema,“ lisas Reitmann.

Maksu- ja tolliameti (MTA) teatel tasub tähele panna, et alates 1. juulist muutub maksuvõla puudumise tõendi väljastamise kord ning maksuvõla puudumise tõend väljastatakse juhul, kui isiku maksuvõlg ei ületa 10 eurot. Seni oli maksuvõla piirmääraks tõendi väljastamisel 15 eurot.

Muudatuse eesmärk on ühtlustada nimetatud piirmäär maksuteate väljastamise ning maksu määramise ja maksuotsuse väljastamise piirmääraga. MTA on vastava muudatuse teinud ka maksukohustuslaste registris, seega maksuvõla puudumise tõendi koostamisel alates 1. juulist arvestatakse juba uue piirmääraga.

E-maksuametis/e-tollis koostatud digitaalse templiga maksuvõla puudumise tõendid registreeritakse ameti infosüsteemis ning kahtluse korral on neid võimalik taasesitada. Uuendusena on maksuvõla puudumise tõendit alates 1. juulist võimalik e-maksuametis/e-tollis koostada ka ingliskeelsena.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments