Planeeritav meretuulepark nihkub Hiiumaa rannikust kaugemale

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Hiiumaa lähedale rannikumerre kavandatavale tuuleparkide rajamisega kaasnevate keskkonnamõjude hindajad teatasid pärast kaheaastast pausi, et arendaja loobub tuulepargi ehitamisest Neupokojevi madalikule, kirjutab Hiiu Leht.

2011. aastal, kui tuli teade, et AS Nelja Energia sellist tuuleparki kavandab, sai keskkonnaministeerium paarkümmend protestikirja, sh Kõpu poolsaare lõunatipus elavalt heliloojalt Erkki–Sven Tüürilt.

Nüüd teatas ministeerium, et protestikirju on arvesse võetud ja ükski avamere tuulepark ei tule Kõpu poolsaarele lähemale kui 12 km, et väheneks „võimalik visuaalne mõju”.

Nelja Energia alustas Hiiumaa rannikule avamere tuulepargi arendust 2006. aastal, mil moodustati Hiiumaa Offshore Tuulepark OÜ. Kavas on püstitada u 200 elektrituulikut, mille ühikvõimsus on 3–5 MW ja tuulepargi kavandatav koguvõimsus u 700 MW.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments