Lihula JK meeskond kohtub karikasarjas Tallinna FC Levadiaga

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti jalgpalliliidu Evald Tipneri karikavõistlustel jalgpallis loositi 1/32 paarid. III liigas palliv Läänemaa jalgpallimeeskond Lihula JK sai loosi tahtel vastaseks meistrisarjaklubi ja kaheksal korral Eesti jalgpallimeistriks tulnud Tallinna FC Levadia.

Mäng peetakse loosi tahtel Levadia koduväljakul, Kadrioru staadionil.

Praegu III liiga lääne tsoonis kuuendat positsiooni hoidev Lihula JK ja Eesti meistrivõistluste Premium Liiga liidri Tallinna FC Levadia kokkuloosimine on tekitanud üksjagu elevust mõlemas leeris.

“Kõigepealt peab šokist üle saama,” sõnas Lihula JK mängiv treener, veel 35aastaselt häid sooritusi tegev Argo Mõtt. “Saame meeskonnaga trennis kokku, arutame, plaanime. Ega see maailma lõpp ka ei ole.”

Tallinna FC Levadia peatreener Marko Kristali sõnul valmistub meeskond igaks mänguks täiega. “Ei alahinda kindlasti Lihulat,” kinnitas Kristal. “Tähtis on, mida meie profid oskavad nii sellest kui ka igast mängust saada. Mäng on tähtis ja tuleb hea.”

Ka mõlema meeskonna mängijad on positiivselt meelestatud ja peavad mängu kasulikuks ja vajalikuks.

“Midagi ei ole vaja karta,” ütles Lihula JK poolkaitsja Reigo Vänt. “See on ülim kogemus.”

“Meil on hea kogemus eelmisest aastast all, kui kohtusime Lihulas sõpruskohtumises FC Floraga,” lisas Vänt. “Lõime florakatele ka kaks väravat, nii et…”

Suve hakul rahvuskoondises kaks mängu mänginud haapsallane, FC Levadia ründaja Rimo Hunt on rõõmus: “Mul on väga hea meel, et Lihula poisid saavad hea kogemuse meistrisarja meeskonna vastu. See tuleb väikestele klubidele ainult kasuks. Luban, et ei alahinda Lihula JK võistkonda, meie suhtumine on professionaalne.”

Läänemaa spordiajakirjaniku ja jalgpallihuvilise Enn Kerge sõnul ei ole vähemalt iseseisvusajal ükski teine jalgpallimeeskond ametlikus kohtumises nii tugeva võistkonnaga kohtunud.

Argo Mõtt: “Oleme uhked, et kõik meie meeskond koosneb oma, Lõuna-Läänemaa piirkonna mängijatest. Ja 99% poistest on jalgpalluriteed alustanud Lõuna-Läänemaa JK-s Jaanus Getreu juures.”

Lihula JK jalgpallimeeskonnast on saamas meeskond, kes vähem kui aasta jooksul on kohtunud valitseva Eesti meistriga (Tallinna FC Flora) ja hetke meistrisarja tabeliliidriga (Tallinna FC Levadia).

Millal ajalooline kohtumine toimub, selgub kalendri kokkupanemisel peagi.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments