Veeteede amet laseb ehitada kaks uut parvlaeva

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Uue parvlaeva 3D kujutis. Foto: veeteede amet

Veeteede amet sõlmis eile lepingu veel teisegi uue reisiparvlaeva soetamiseks, laevad hakkavad sõitma mandri ning Kihnu ja Vormsi vahet või Sõru–Triigi liinil.

Tänavu 1. märtsil sõlmis veeteede amet riigihanke võitnud Baltic Workboats ASiga hankelepingu reisiparvlaeva ostmiseks. Selle riigihanke laevaehitusleping näeb ette võimaluse optsiooni kaudu töövõtjalt sama maksumusega ning samadel sätetel ja tingimustel veel üks laev tellida, teatas veeteede amet.

Optsiooni otsustatigi kasutada ning teine laev maksab sama palju kui esimene – 9 388 800 eurot. Esimene laev peaks valmima 2015. aasta 1. maiks ja teine sama aasta 31. oktoobriks.

Reisiparvlaevu plaanitakse kasutama hakata mandri ja Kihnu, mandri ja Vormsi või Sõru–Triigi liinil. Laevad on ette nähtud reisijate, autode ja lasti veoks ning mahutavad kuni 200 reisijat, kuni 22 sõiduautot või kaks veoautot.

Projekti rahastab ligi 90% ulatuses Euroopa regionaalarengu fond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments