Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 89 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 2 röövimist, 2 avaliku korra rasket rikkumist, 58 varavastast kuritegu, neist 31 vargust (8 eluruumidest, 11 sõidukitest).

Juhtus 5 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 9 inimest.

Tabati 12 alkoholijoobes ja 1 narkojoobes sõidukijuht, tuvastati 14 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu. Registreeriti 328 väärtegu.

Möödunud nädala jooksul registreeriti 10 euro võltsimisega seotud kuritegu. Piirilt saadetud tagasi 5 välismaalast, Eestist saadeti välja 1 isik, tuvastati 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Asja omavoliline kasutamine
Ajavahemikul 15.–16. juuni varastati Kärdlas Tormi tänaval maja eest sõiduauto. Kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine
16. märtsil kella 3 ajal löödi Pärnus Rüütli tänaval meelelahutusasutuse läheduses 28-aastast ja 27-aastast meest.

Vargus
Ajavahemikul 14.–16. juuni varastati Vändra vallas Vändra alevis Spordi tänaval majast jalgratas. Kahju on 170 eurot.

Raplamaa

Omavoliline sissetung ja vargus
16. juunil kella 2 paiku tungiti Kohila vallas Aespa külas Ojanurme tänaval territooriumile ja varastati sõiduautost autoraadio esipaneel. Kahju on 250 eurot. Politsei on kahtlustatavatena kinni pidanud 23- ja 20-aastase mehe.

Saaremaa

Vargus
Ööl vastu 16. juunit tungiti Orissaare alevikus Kuivastu maanteel toitlustusasutusse ja varastati kassaaparaat, alkoholi ja tubakatooteid. Kahju on selgitamisel.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine
17. juunil kella 1.35 ajal teatati politseile, et Vikerlase tänava lõbustusasutuse juures ähvardati tulirelvaga ning tungiti kallale 34- ja 28-aastasele mehele. Kahtlustatavana peeti kinni ja toimetati politseijaoskonda alkoholijoobes 41-aastane mees, kellel oli registreeritud püstol ja kehtiv relvaluba.

Kehaline väärkohtlemine
17. juunil kella 3.20 ajal teatati politseile, et Kappeli tänava korteris tungiti kallale 41-aastasele naisele. kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 51-aastane mees.

Vargused
17. juunil avastati, et Mustamäe tee korterist on varastatud kolm telerit, kaks sülearvutit, mängukonsool, videokaamera, fotoaparaat ning kotid riietega. Kahju kokku 9000 eurot.

16. juunil avastati, et kesklinnas Pärnu maanteel on korteri panipaigast varastatud lohesurfikomplekt maksumusega 1100 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
17. juunil kella 21.50 ajal teatati politseile, et Saue vallas Alliku küla korteris tungiti kallale 40-aastasele mehele.

Vargus
17. juunil avastati, et Kiili vallas Luige alevikus on lukustamata ustega eramust varastatud survepesur, viis trelli, kaks naelapüstolit ja muid tööriistu ning mopeed, mis leiti hiljem sündmuskoha lähedalt. Kahju kokku umbes 3000 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile saabus teade, et 14. juunil Põltsamaa vallas Adavere alevikus lõi üks mees teist rusikaga näkku, tekitades kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustusi.

Põlvamaa

Vargused
14. juunil murti Mikitamäe vallas Mikitamäe külas Soelaane tänaval sisse korterisse, varastati toiduaineid ja digiboks Viasat Connect. Kahju on 430 eurot.

Ajavahemikul 13. juuni kuni 14. juuni murti sisse Mooste vallas Terepi külas ehitusjärgus lukustamata eramusse ning varastati lööktrell Makita, ketaslõikur Makiteks, höövel, 2 Husqvarna mootorsaagi, freeside komplekt ja soojapuhur. Kahju on selgitamisel.

Tartumaa

Vargused
17. juunil sai politsei teate, et avaldajalt on varastatud ID-kaart, millega soetati Tartus Ringtee tänava kauplusest mobiiltelefon. Kahju selgitamisel.

Ajavahemikul 15. juuni kuni 16. juuni varastati Tartus Kalevi tänava kortermaja välistrepi juurest lukustatud jalgratas SCHWINN Frontier. Jalgratas on musta-hõbeda värvusega, pedaalid hõbedased. Kahju on 200 eurot.

Valgamaa

Vargused
Politsei sai teate, et 16. juuni õhtul murti Otepää vallas Nüpli külas sisse talu kõrvalhoonesse ning varastati 2 trimmerit Parthner. Kahju on 300 eurot.

Ajavahemikul 15. juuni kuni 16. juuni murti sisse Valgas Aia tänaval asuvasse lattu ning varastati valget värvi metallriiulite detaile. Kahju on selgitamisel.

Võrumaa

Vargused
Ööl vastu 14. juunit murti Urvaste vallas Uhtjärve külas sisse kuuri ning varastati murutraktor Partner ja võsatrimmer Stihl. Kahju on 1600 eurot.

Ajavahemikul 10. juuni kuni 16. juuni murti Varstu vallas Matsi külas sisse eramusse, varastati vanemat tüüpi kineskoobiga teler Samsung ning lõhuti veneaegne keevitustrafo. Kahju on selgitamisel.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 13.–14. juuni varastati Laekvere vallas Rohu külas eramaja hoovis seisvast sõidukist rahakott koos dokumendi ja sularahaga. Kahju on 85 eurot.

Ajavahemikul 13.–14. juuni varastati Vinni vallas Kulina külas ettevõttele kuuluvast kõrvalhoonest metallist veskiagregaat ning vesiveski metallist osad. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 10.–15. juuni varastati Rakke vallas Räitsvere külas eramajast puulõhkumisaparaadi elektrimootor ja kompressori elektrimootor koos ühesoonelise rihmaseibiga. Kahju on 1000 eurot.

Ida-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 14.–16. juuni varastati Sillamäel Tallinna maanteele pargitud sõidukitelt ning traktorilt 14 akumulaatorit. Kahju on 2730 eurot.

15. juunil kella 20.30 ajal varastati Narvas Kreenholmi tänaval naiselt käekott koos sularaha ja dokumentidega. Kahju on 77 eurot.

Ajavahemikul 15.–17. juuni varastati Kiviõlis Viru tänaval asuvast keldriboksist jalgratas. Kahju on 170 eurot.

16. juunil kella 17–17.30 ajal varastati Jõhvis Malmi tänaval ettevõtte territooriumile pargitud sõidukitest tööriistu. Kahju on 1000 eurot.

17. juunil varastati Narvas Tallinna maanteel kaupluse juurest jalgratas. Kahju on 371 eurot.

Ööl vastu 17. juunit varastati Kohtla-Järvel Ringi tänaval asuvast korterist sülearvuti ja teisi esemeid. Kahju on 539 eurot.

17. juunil varastati Kohtla vallas Kabelimetsa külas asuvast eramajast saunaahi, saunakatel ja aiavärav. Kahju on selgitamisel.

17. juunil varastati Kohtla-Järvel Uus tänaval asuvast kortermajast fotokaamera. Kahju on 125 eurot.

17. juunil varastati Kohtla-Järvel Tuuslari tänaval asuvast korterist sülearvuti ning hõbedast ja kullast ehteid. Kahju on 2265 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments