Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 96 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 59 varavastast kuritegu, neist 51 vargust (6 eluruumidest, 10 sõidukitest).

Registreeriti 2 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 2 inimest.

Tabati 3 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 2 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu.

Registreeriti 328 väärtegu.

Piirilt saadeti tagasi 15 välismaalast, tuvastati 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane, 1 riigipiiri ebaseaduslik ületamine.


LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargused
Ajavahemikul 11.–13. juuni tungiti Taebla vallas Luigu külas talu territooriumil sõidukist kütust. Kahju on 82 eurot.

Ajavahemikul 21.–31. mai varastati Oru vallas sõidukitest kütust. Kahju on 990 eurot.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
13. juunil kella 6 ajal visati Pärnus Pärnu jõel kummipaadis olevat 62-aastast meest kividega.

8. juunil kella 16.45 ajal löödi Are vallas Pärivere külas meelelahutusasutuses 32-aastast meest.

Järvamaa

Vargused
10. juunil kella 2.25 ja 2.50 vahel varastati Koigi vallas Koigi külas Aasa tänaval sõidukist kütust. Kahju on 107 eurot.

Ajavahemikul 11.–12. juuni varastati Türi vallas Särevere alevikus Põllu tänaval toitlustusasutusest sularaha 70 eurot.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
13. juunil kella 3.45 ajal teatati politseile, et Endla tänaval tungiti kallale 41-aastasele mehele. Kahtlustatavatena toimetati politseijaoskonda 43-, 22- ja 31-aastane mees.

13. juunil kella 15.15 ajal teatati politseile, et Männiku tee korteris tungiti kallale 60-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 27-aastane mees.

14. juuni keskööl teatati politseile, et Mustamäe tee korteris tungiti kallale 26-aastasele naisele. Asjaolude selgitamiseks toimetati politseijaoskonda 37-aastane mees.

Vargused
Ööl vastu 13. juunit varastati Raadiku tänavale pargitud autost sularaha ja teise auto võtmed. Kahju kokku 1150 eurot.

13. juunil avastati, et Sadama tänaval seisnud autost on varastatud matkatarbeid, reisikott riietega ja muid esemeid. Kahju kokku 1410 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
13. juunil teatati politseile, et kella 7.30 ajal tungiti Jüri aleviku majas kallale 50-aastasele naisele.

14. juunil kella 3.40 ajal teatati politseile, et Kose aleviku korteris tungiti kallale 64-aastasele naisele.

Vargused
Ööl vastu 13. juunit varastati Viimsi alevikus kütusehoidlast umbes 1000 liitrit diislikütust.

13. juunil varastati Vasalemma valla talust vanametalli. Kahju kokku 110 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus
12. juunil sai politsei teate, et avaldaja unustas Põltsamaal oma rahakoti kaupluse jäätiseletile, ning see on sealt varastatud. Rahakott on musta värvi ja roheliste triipudega. Rahakotis on dokumendid, kaupluste kliendikaardid ja 400 eurot sularaha. Kahju on 500 eurot.

Tartumaa

Vargused
13. juunil varastati Tartus Võru tänaval asuvas kaupluses avaldaja nahast pruuni värvi rahakott, milles oli 145 eurot sularaha, isiklikud dokumendid ja kliendikaardid. Kahju on selgitamisel.

12. juunil pidas politsei Tartus Vitamiini tänava kaupluses kinni isiku, kes varastas kauplusest kehahooldusvahendeid. Kahju on 88 eurot.

Valgamaa

Vargused
Ajavahemikul 12. juuni kuni 13. juuni murti sisse Valga maakonnas Taheva vallas Tsirgumäe külas garaaži ning varastati 60 liitrit bensiini kolmes 20-liitrises kanistris, 4 akut, vanaaegne keevitusaparaat koos juhtmetega, keevitusmask, Makita akutrell, AEG akutrell, padrunivõtmete komplekt, silmusvõtmete komplekt, elektrikarjus ja võsakiin. Kahju on selgitamisel.

12. juunil sai politsei teate, et Taheva vallas murti sisse metsa äärde pargitud sõiduautosse Volkswagen Golf Variant ning sõidukist varastati akutrell, mootorsaag, fotoaparaat Nikon. Kahju on selgitamisel.

Ööl vastu 11. juunit varastati Taheva vallas Tsirgumäe külas Volvo bussi kütusepaagist 150 liitrit diiselkütust ning ööl vastu 13. juunit varastati samale isikule kuuluvast garaažist sügavkülmikust metslooma ja kodusea liha 6 kg ulatuses, Makita ketaslõikur, Husqvarna saag, kaks trelli akulaadijat ning veoauto tekstiilriidest autoapteek. Kahju on 500 eurot.

Võrumaa

Vargused
Ööl vastu 13. juunit murti Antsla vallas Tsooru külas sisse majja ning köögilaual olnud kahest rahakotist varastati 248 eurot sularaha ja pangakaardid.

12. juunil peeti Võrus Jüri tänava kaupluses kinni varas, kes püüdis varastada kahte pudelit viina ja ühte pudelit õlut. Kahju kokku 16 eurot. Rikkumata kaup tagastati kauplusele. Politsei toimetas isiku kainenemisele.

12. juunil kella 03.01 ajal murti sisse Võru linnas Pikal tänaval töökotta ning varastati 4 võsasaagi koos kasutustarvikutega. Kahju on 1997 eurot.


IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Vargused
8. juunil varastati Mäetaguse vallas Võide külas suvemajakesest elektrijuhtmeid, segisti, veetorusid ja köögitarvikuid. Kahju on 450 eurot.

Ajavahemikul 11.–13. juuni murti Jõhvis Rohu tänaval garaaži, kust varastati 200 meetrit kaablit, tungraud, pump ning värve. Kahju on 222 eurot.

Ajavahemikul mai lõpp kuni 12. juuni varastati Narvas Kreenholmi tänaval sõidukist Kia automakk, kaks autoust, aku ja varuosi. Kahju on 1467 eurot.

13. juunil varastati Jõhvis Hariduse tänaval alaealiselt poisilt mobiiltelefoni Samsung. Kahju on 250 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments