Kolledž ja maanteeamet kavandavad Kiltsi liikluslinnakut

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu kolledž koos maanteeametiga valmistab ette projekti, et rajada Kiltsi tööstusalale liikluskeskus.

Praegu on see alles idee tasandil ja kannab tinglikku nimetust liikluskeskus või liikluslinnak, selgitas  kolledži arendusjuht Liina Põld.

Selles keskuses võiks olla rada, kus saab harjutada õppesõitu ja testida turvavarustust; kus saab pöörlevas  sõidukis aimu, mis juhtub õnnetusse sattudes. Võiks olla tehis– ja loodusliku kattega libedasõidurada, et saaks sõitu harjutada kogu aasta; rehvistendid jpm.

Liikluskeskus või ka koolituslinnak võiks olla kasutusel kolledži liikluseriala õpetamisel, aga seda võiksid kasutada ka politsei, päästeamet jt.

„Raha praegu ei ole ja ehitama ka kohe ei hakka, aga maanteeamet on huvitatud selliste õppebaaside rajamisest,” ütles Liina Põld.

Ridala vallavalitsus on Kiltsi tööstusalale reserveerinud maa–ala liikluslinnaku tarvis, ütles abivallavanem Helen Koppa. Liikluslinnaku alla jääb ka lennuvälja ajast pärit veetorn. Et veetorn ei ole varisemisohtlik, jäi see lammumisest puutumata ja läheb liikluslinnakus kasutusele.

Kiltsi endise sõjaväelinnaku lagunenud hoonete lammutamine on lõpukorral ja Ridala vald taotleb 45 ha kehtiva detailplaneeringuga tööstusala munitsipaalomandusse. See protsess võib aega võtta vähemalt aasta, ütles Koppa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments