Linnapea peab volikogus aru andma

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnapea peab vastama sel reedel volikogus volikogu liikme Raimond Lunevi arupärimisele, kuidas saavad 23. juunil Haapsalus peetava paraadi ajaks korda Lossiplats 6 ja Jaama 7 hoone.

„Lossiplats 6 üks külg on korras, aga ülejäänud maja?” küsib Lunev arupärimises ja tuletab meelde, et selles  majas asus I Eesti Polgu staap. Tänu polgu kohalolekule hoiti 1917. aastal ära enamlaste rüüstamine linnas.

Jaama 7 vajab samuti korrastamist, pealgi elas selles majas Johan Laidoneri lesk.

„Linnakodanikud ja kaitseliitlased on pöördunud minu poole, et selgitaksin, miks need kaks väärikat maja on korrastamata ega tee sellisena au meie linnale,” kirjutab Lunev oma arupärimises.

23. juunil on  Haapsalu raudteejaama ees platsil võidupüha paraad. Sellest võtavad osa president Toomas Hendrik Ilves, ligi 2000 kaitseliitlast ja kaitsejõudude esindajat, niisama palju muid külalisi  Eestist ja välismaalt. Pidulik vastuvõtt on kuursaalis.

Paljud külalised tunnevad kindlasti huvi ka Haapsalu militaarajaloo vastu, lisas Lunev.

„Mõlemad majad on eraomanduses  ja trahvidega ähvardamine on mõttetu, sest majad ei ole ohtlikus seisukorras,” ütles linnapea Urmas Sukles.

Suklese sõnul tuleks kõne alla eraettevõtjate, linna ja üldsuse koostöö, et need majad üle värvida. Lossiplats 6 omanik on OÜ Ehituskapital, Jaama 7–l on kaks eraisikust omanikku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments