Töömaleva noored toovad Haapsallu tänavakunsti

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänavusuvine Haapsalu töömalev on teistsugune – heakorratööde asemel saavad noored muuta linna tänavakunsti kaudu.

“Tänavakunst ei ole üksnes grafiti,” täpsustas Haapsalu noorte huvikeskuse juht Kristi Karm. Tänavakunsti mõiste alla käivad ka lilled, plakatid, kaunistatud kivid, kujud jms.

Karmi sõnul on maleva ettevalmistusprotsess juba alanud – kunstnik Tiit Joala käe all on osa noori juba tänavakunsti saladustesse pühendatud. Töötoas osalenud noored käivad linna neil päevil läbi, pildistavad ja pakuvad välja oma ideed. Kui linnavalitsus annab heakskiidu, saavad töömaleva noored asuda ideid ellu viima.

“Töö on põnev, aga mitte raske,” ütles Karm. Kunstikätt noortelt ei nõuta; ette võib tulla näiteks suure seina värvimist.

Malev alustab juba 25. mail, registreerimine algab 17. mail kell 14. Soovijad peavad minema huvikeskuse leheküljelt prinditud avaldusega huvikeskusse, registreerimine toimub elavas järjekorras. Töömaleva kaheksasse gruppi võetakse kokku 120 noort.

I vahetus 25. mai – 29. mai – juhendaja Marelle
II vahetus 3. juuni – 7. juuni – juhendaja Merlin
III vahetus 3. juuni – 7. juuni – juhendaja Annika
IV vahetus 10. juuni – 14. juuni – juhendaja Janari
V vahetus 10. juuni – 14. juuni – juhendaja Marelle
VI vahetus 10. juuni – 14. juuni – juhendaja Natalja /registreerimine Kastani ANKis (Kastani 7)/
VII vahetus 12. august – 16. august – juhendaja Imbi
VIII vahetus 12. august – 16. august – juhendaja Lygija

* Registreerima on oodatud igaüks ainult oma avaldusega ja elavas järjekorras.
* Elektroonilisi avaldusi vastu ei võeta.
* Kõikide avaldusel olevate väljade täitmine on kohustuslik.
* Vabade kohtade korral kuulutame välja uued vastuvõtu ajad.
* Töömalevas osaleja ja Huvikeskuse vahel sõlmitakse töömaleva vahetuse esimesel päeval tööleping. Leping täpsustab osaleja ja huvikeskuse kohustused ning õigused.

Töömalevas osaleja kohustused:
Osaleda töömaleva vahetuse töös; töötada 4 tundi päevas viiel tööpäeval;järgida töötervishoiu ja tööohutuse nõudeid; täita töömaleva juhendaja korraldusi ja tööjuhiseid; järgima töömaleva kodukorra reegleid.

Haapsalu Noorte Huvikeskuse kohustused:
Vastavalt lepingule maksta töövõtja arvele tema teenitud töötasu hiljemalt 10 päeva jooksul töömaleva vahetuse lõppemise viimasest päevast (töötasu arvestatakse 1,98 eurot /tund, sh tulumaks); pakkuda jõukohast tööd ja tagada malevlaste ohutus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments