Seminaril “Töö ja haridus Euroopa Liidus” osales paarkümmend noort

Madiken

madiken@le.ee

Foto: Ülle Lass
Foto: Ülle Lass

Eile kogunesid Läänemaa noored ja noorsootöötajad Promenaadi hotelli seminarile “Noorte töö- ja haridusvõimalused Euroopa Liidus”.

Õppimist Euroopa Liidu riikides tutvustas kuulatajatele Jane Niit Dream Foundationist (organisatsioon, mis aitab noortel leida õppimisvõimaluse välismaal). Töötamist vabatahtlikuna tutvustas Euroopa vabatahtliku teenistus, reaalseid töövõimalusi Euroopas aga Euroopa töövahenduse võrgustiku EURES nõustaja Leana Lahesoo.

Ettekanded paistsid silma praktiliste näpunäidetega: millistelt internetilehekülgedelt otsida pakkumisi, kas keelt peab oskama, kuidas vältida petta saamist jms.

Ürituse korraldaja Ülle Lassi sõnul on Euroopa Noorte projektist paljud juba kuulnud, aga praktiliste sammude astumise kohta sama palju ei teata: “Kuidas leida tööd, minna vahetusõpilaseks või vabatahtlikuks – just seda teavet tahamegi anda. Ma arvan, et see on noortele väga kasulik. Eesmärgiks on teavitada maakonna noori, kes omakorda teavitavad teisi ja nii tekibki meil maakonnas hästi informeeritud noorte võrgustik.”

Pärast loenguid rääkisid oma näitliku loo Ameerikas ja Inglismaal vahetusõpilaseks käinud Lääne Elu ajakirjanik Madiken Kütt ja Lätist jalgrattaga Eestisse sõitnud portugaallanna Maria Ines Margato, kes töötab vabatahtlikuna Haapsalu noorte huvikeskuses ja Altmõisa külalistemajas.

“Väga huvitav oli ettekandeid kuulata. See tegelikult avardab nii palju silmaringi ja paneb laiemalt mõtlema enda õppimisvalikutele. Kõige huvitavamad olidki need ettekanded,  milles sa kuuled teiste läbi elatud olukordi ja oskad enam-vähem ette kujutada, mis sind sinna õppima asudes ees ootaks,” ütles üritusel osalenud Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi õpilane Regina.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments