Innovatsioonikeskus otsib endale sisu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teisipäeval kogunes tosina jagu noortega tegelevaid inimesi linnavalitsusse, et arutada, mis on innovatsioon ja milline võiks olla noortele mõeldud innovatsioonikeskuse sisu.

Kõrgelennulised ja laialivalguvad arutlused tõi maa peale eduka IT–firma Erply asutaja ja tegevjuht Kristjan Hiiemaa.

„Innovatsioon on juba see, kui Haapsalu salli saaks netist osta,” ütles Hiiemaa. „Igal asjal on nõudlus, küsimus on kättesaadavuses.”

Hiiesalu sõnul on alati inimesi, kes teevad tööd ega mõtle, kuidas oma toodet netis pakkuda. Noored saaksid selles appi tulla. Tänapäeval on kõige järele nõudlust, küsimus on vaid pakkumises.

Hiiesalu sõnul on juba see üksi suur asi, et innovatsioonikeskusel on ruumid ja linnavalitsus on lubanud need sisustada vajalike arvutitega.

„Oleme valmis tegema, kui öeldakse, mida peab tegema,” ütles linnapea Urmas Sukles. „Noored peavad seda ütlema.”

Täiskasvanuid kannatlikult kuulanud noortevolikogu juhil Roger Tibaril oli täiskasvanuile ette heita, et neile surutakse ideid peale. Küsimisega, mida noored ise tahaksid, on juba hiljaks jäädud, kui keskus tahetakse sügisel avada.

Tibari sõnul ei ole keskuseks pakutud linnavalitsuse soklikorrus kuigi vaba koht, sest ülakorrustel tegutseb linnavalitsus, kelle seatud raamide järgi elab terve linn. Tibar pooldas pigem noortekeskust ja soovitas teha juba enne kooliaasta lõppu koolides küsitlus.

„Ärge alahinnake materiaalset baasi — teile pakutakse arvuteid ja videoprojektoreid!” toonitas Hiiemaa. „Luuakse veel üks võimalus kooli ja noortekeskuse kõrval. Kui seda ei kasutata, siis on seda vähe reklaamitud.”

Keskuse idee üks algatajaid, linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid palus kõigil osalejail sõnastada 22. maiks oma mõtted keskuse rollist ja lubas ise mai lõpuks koostada keskuse reglemendi eelnõu.

„Mai lõpuks, juuni alguseks peaks olema selge, mida linnavalitsuselt oodatakse ja mida vaja läheb,” ütles Karilaid.

Kavakohaselt peaks keskus looma võimaluse tegutseda õpilasfirmadel ja noortevolikogul, et head ideed ellu viia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
valija
10 aastat tagasi

nalja nabani

Jee
10 aastat tagasi

Super idee!

Kodanik
10 aastat tagasi

Naljatilgad.