Juhtkiri: Valimiste eel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Et poliitikud lähevad enne valimisi eriliselt leili, on valija tahtele niisama allumatu kui loodusseadus. Kui praegu enamik poliitikuid alles tukub, on Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid jõudnud välja paisata juba mitu uut ideed. Näiteks teinud ettepaneku ja küsitluse, kas Tallinnast võiks Haapsallu sõita üks hilisõhtune buss. Kas või kord nädalas.

Sel nädalal tuli Karilaid välja innovatsioonikeskuse mõttega. Sellise keskuse vajalikkust on raske kahtluse alla panna. Võtmeküsimus on, milline sisu keskusele anda, sest innovatsioonist võib rääkida nädalaid, kui mitte kuid.

Kuigi koolides on majandusõpe ja arvutiklassid, jääb kool kooliks. Kui omavalitsus loob noortele õpilasfirmade tegijaile ja noortevolikogule koha, kus lennukaid mõtteid mõelda ja proovida neid asjatundlikul juhendusel ellu viia, tasub sellest võimalusest kinni haarata.

Seda soovitas ka eduka majandustarkvarafirma Erply tegevjuht Kristjan Hiiemaa. Kui ei proovi, ei saagi teada, kas oli õige tee, julgustas Hiiemaa. Parem hiljem kahetseda, kui et mitte teha ja pärast mõelda, mis kõik oleks võinud olla. Parem teha kui mitte teha.

Neid Hiiemaa firmale ülemaailmset edu toonud põhimõtteid võiks soovitada ka kohalikele poliitikuile, kes hakkavad sügisel võimu juurde pürgima.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
J.K
10 aastat tagasi

Keskerakonna ettepanek oli matusetoetus Haapsalus taastada 100 euro ulatuses. 2009 aastani oli see toetus riiklik. IRL ja REF kaotasid selle üksmeelselt. KE ja REF taastasid selle koos kohalikul tasandil. Samuti tõsteti koos sünnitoetust! IRL pole enam see, kui seal pole Herkelit,Ammast, Lukast. IRL on selgelt juba Eestile kahjulik.

abc
10 aastat tagasi
Reply to  J.K

Mille arvelt?

valitsus
10 aastat tagasi
Reply to  J.K

lükkas KE poolt sisse antud seaduse eelnõu matusetoetuse taastamiseks riiklikul tasandil tagasi.õnnitlused sõjaminister sweikile, raha jääb rohkem afgaani agressioonile

Jee
10 aastat tagasi

Matusekulusid ei saa aga estoonia airi sada milli pole prpbleem

väga hea
10 aastat tagasi
Reply to  Jee

toetan igati

lasteaed
10 aastat tagasi

eriti leilis on kodukulude allaviia irl kelle reinsalu allkirjaga paskvill jõudis ridala postkastidesse ja pakub ajupestuile jälle nõmedat nänni. üleskutset, õnn pole rahas viiakse koos refiga edukalt täide. 19 euri lastetoetust, olematu pensionitõus, üha suurenev tööpuudus.pidev hindade kasv ei tee võimulolijatele üldse muret, muretsetakse hoopis kreeka pärast , äkki ei võta pakutud raha vastu.