Jalgatta saab tasuta Vormsi, sõiduauto pilet kallineb

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne maavanem kehtestas oma korraldusega Vormsi praamil tasuta jalgrataste üleveo, teatas maavalitsuse pressiesindaja Maris Saar.

Kui seni pidi jalgratta üleveo eest maksma ühe euro, siis alates 1. juunist pole Rohuküla–Sviby liinil eraldi jalgrattapiletit vaja osta. See kehtib nii Vormsi saare külalisele kui ka elanikule.

Rataste tasuta üleveo kompenseerimiseks tõuseb sõiduautode pileti hind 30 sendi võrra, 7.30 euroni.

Jalgrataste tasuta üleveo eesmärgiks on arendada jalgrattaturismi ja pakkuda soodsamaid ja keskkonnahoidlikke võimalusi liikumiseks Läänemaal ja Vormsi saarel.

Maavanem Innar Mäesalu sõnul on oluline, et teod ja sõnad läheksid rohkem kokku.

“Keskkonnasõbralikest ja tervislikest liikumisviisidest räägitakse palju, aga ainult rääkimisest tihtipeale ei piisa,” ütles Mäesalu. “Seetõttu on täiesti loomulik, et kui inimene eelistab jalgratast autole, võiks see valik olla talle võimalikult taskukohane.”

Mäesalu avaldas lootust, et ka teised praami-ja laevaliikluse korraldajad saavad sellest sammust inspiratsiooni.

“Ideaalis võiks rataste ülevedu olla tasuta nii Rohuküla–Heltermaa ja Virtsu–Kuivastu liinidel, kuid miks mitte ka Tallinna ja Helsingi vahel sõitvatel laevadel,” ütles Mäesalu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments