Ühisrahastusplatvorm Hooandja ootab ka kodanikuühiskonna projekte

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ühisrahastusplatvorm Hooandja hakkab võtma lisaks loomingulistele ka kodanikuühiskonna projekte.

Hooandjasse on oodatud kodanikealgatuslikud projektid, mille esitajateks on seltsid ja teised mittetulundusühingud. Kui piirkonna avalikus ruumis võiks olla midagi, mis teeks kohalike elu paremaks, siis on Hooandja just see koht, kuhu oma idee esitada – näiteks remonti ootav ühissaun, pinkideta park või üritus, millega kaasnevad kulud.

Kõik need projektid ja paljud teisedki on Hooandjasse nüüdsest teretulnud. Kodanikualgatuslikku Hooandjasse sobivad projektid, mis vajavad ühekordset rahastust, mille tulemus on mõõdetav ja avalikkusega jagatav. Iga projekt peaks pakkuma midagi ka toetajatele, olenevalt toetussummast – olgu selleks siis osalus üritusel, graveeritud nimi pingil vmt.

Hooandja on ühisrahastusplatvorm loovatele projektidele. Hooandja meeskonna soov on näidata, et head asjad saavad teoks ka nii, kui neid toetada väikse summaga – vaja on lihtsalt rohkem inimesi. Ühisrahastus pakub põnevat ja otsest tegija-saaja vahelist suhtlust ning viimase kaasatust projekti. Hooandja annab võimaluse vabaneda bürokraatiast ja suurest paberimajandusest, andes loomeinimestele võimaluse tegeleda sellega, mis neile päriselt meeldib – loominguga.

Hooandja.ee ühisrahastusplatvorm on aasta jooksul aidanud toetust koguda ligi 50 projektil üle 100 000 euro väärtuses. Seni sai keskkonda esitada vaid loomigulisi projekte.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments