Vallajuhid andsid maavanemale üle liitumisdokumendid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Lääne maavalitsus
Foto: Lääne maavalitsus

18. aprillil andsid Läänemaa kolme ühineva omavalitsuse – Oru, Taebla ja Risti – vallajuhid maavalitsuses üle ühinemisdokumendid maavanem Innar Mäesalule.

Sellega kinnitati, et kõik kolm volikogu on nõustunud ühinemislepinguga ja taotlevad valitsuselt haldusterritoriaalse korralduse muutmist. Uue valla nimeks saab Lääne-Nigula vald.

Maavanem Innar Mäesalu ütles, et tunnustab kõigi kolme ühineda soovivate valdade volikogude liikmeid otsustavuse eest oma kogukonna parema tuleviku eest seismisel.

Maavanem esitab haldusterritoriaalse korralduse muutmise taotluse koos nõutava dokumentatsiooni ja omapoolse arvamusega siseministeeriumile kümne päeva jooksul nende laekumisest arvates.

Kolm omavalitsust ühinevad reaalselt koos 2013. aasta oktoobris toimuvate kohaliku omavalitsuse volikogu valimistega. Valimised toimuvad ühes ringkonnas ning uues vallavolikogus hakkab olema 17 liiget. Volikogu määrab vallavanema ja kinnitab uue organisatsiooni struktuuri.

Risti, Oru ja Taebla valla ühinemisel tekkivas Lääne-Nigula vallas elab ligikaudu 4300 elanikku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments