Hanila vallas põles kulu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

21. aprillil kell 13.15 teatati päästekeskusele kulupõlengust Hanila vallas Pajumaa külas, kus põles kokku ca 1,5 hektarit kulu. Kulupõleng sai arvatavalt alguse lõkkest.

Päästeamet tuletab meelde, et kulupõletamine on Eestis aastaringselt keelatud, sest kulutuli on hävitav ja ohtlik – kulu põletamise käigus on süttinud metsad, see on maha põletanud hooneid ja seeläbi hukkunud inimesi.

Eile hukkus Pärnumaal Tori vallas Selja külas arvatavalt kulu põletades vanem naine.

Päästeamet tuletab meelde, et lõkke tegemisel tuleb järgida tuleohutusnõudeid – pinnas tuleb kuluheinast puhastada, lõkkekoht ümbritseda mittepõleva materjaliga ning lõkke juures peavad olema esmased tulekustutusvahendid. Lõket ei tohi jätta järelevalveta ning teha liiga suure tuulega. Alla ühemeetrise läbimõõduga tule tegemisel peab lõkkekoht paiknema vähemalt kaheksa meetri kaugusel mis tahes hoonest või põlevmaterjalide lahtisest hoiukohast, tuleohtlikul ajal vähemalt kümne meetri kaugusel metsast. Üle ühemeetrise läbimõõduga tule tegemisel peab lõkkekoht paiknema vähemalt 15 meetri kaugusel mis tahes hoonest või põlevmaterjalide lahtisest hoiukohast, tuleohtlikul ajal vähemalt 20 meetri kaugusel metsast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments